Pro USA, Británie, Francii a jejich regionální partnery včetně Izraele, Saúdské Arábie, Turecka a Kataru by nic nevyhovovalo více jejich zájmům, než kdyby se nedávný chemický útok ohlášený z Aleppa v Sýrii ukázal být prací syrské vlády (nebo by ho jako takový mohli vylíčit), nebo i kdyby to byly „ztracené“ zbraně, které padly do rukou teroristů Al-Káidy, které Západ jak vyzbrojuje, tak zároveň i odsuzuje.


Ovšem na Západní média padlo takové divné ticho ohledně chemického útoku, o kterém jen Izrael tvrdí, že byl „potvrzen“. Teď v nedávné zprávě vydané London Telegpraph na Channel 4 žurnalista Alex Thomson předvedl přesvědčivé důkazy, které ukazují na teroristické zástupce západu jako na pachatele, a jde dokonce tak daleko, že vysvětluje to jindy nevysvětlitelné ticho projevované propagandistickou mašinérií Wall Streetu a Londýna. Pod nadpisem „ Syrské chemické zbraně: ukazují prstem na džihádisty“ Thomson hlásí, že:

[quote align="center" color="#999999"]

Vojenská verze těchto událostí je taková, že na vojenský kontrolní bod umístěný na vstupu do města byla vypálena podomácku vyrobená raketa. Její okamžité účinky vyvolaly zvracení, mdloby, dušení a křeče u těch, kdo byli v blízkosti této oblasti.

Druhý zdroj – zdravotník z místní civilní nemocnice – řekl, že osobně viděl, jak syrská armáda pomáhá raněným a řeší oběti na místě. Také syrští vojáci byli mezi ohlášenými 26 mrtvými, což nezpochybnila žádná ze stran.[/quote]

Vojenské zdroje, které mluvily s Channel 4 News potvrdily, že vojenské zprávy od Syrské armády naznačují, že ta malá raketa byla vypálena z blízkosti Al-Babu, okresu u Aleppa, který kontroluje džihádistická skupina Jabhat al-Nusra údajně provázaná s al-Káidou a vedená v USA jako „teroristická organizace“.

Thomson popsal svůj kontakt v Sýrii jako „věrohodný a tudíž spolehlivý zdroj.“ Thomsonova zpráva ve spojení s tichem mezi všemi Západními vládami a mediálními domy naznačuje, že tato verze příběhu se blíží nejvíce pravdě. Západní ticho tváří v tvář jindy grandiózní příležitosti pokročit se svou agendou také poukazuje na upadající legitimitu a ztrátu důvěry v to, že si mohou a budou realitu přepisovat tak, aby vyhovovala jejich agendě – jako se to dělo v minulost už tolikrát.

Západ bude rovněž čelit rostoucí krizi, pokud jejich terorističtí zástupci budou pokračovat v užívání chemických zbraní, ať už je jejich původ jakýkoliv. V roce 2012 CNN ve zprávě nadepsané „Zdroje: USA pomáhají se zabezpečením výcviku syrských rebelů k zabezpečení chemických zbraní,“ říká že:

[quote align="center" color="#999999"]

Spojené státy a někteří evropští spojenci používají dodavatelské firmy, aby syrské rebely cvičily jak zabezpečovat sklady chemických zbraní v Sýrii, řekl v neděli CNN vedoucí americký činitel a i několik vyšších diplomatů.

K tomuto výcviku, k němuž dochází v Jordánsku a Turecku, patří, jak monitorovat a zabezpečit sklady a zacházet se zbraněmi a s materiály na místě, tvrdí tyto zdroje. Někteří z dodavatelů jsou v Sýrii na místě a spolupracují s rebely při monitorování těchto míst, tvrdí jeden z těchto činitelů.[/quote]

To by naznačovalo, že Západ přímo teroristům dává možnosti použít chemických zbraní proti syrskému obyvatelstvu předáváním znalostí a výcviku v zacházení s takovýmito zbraněmi. Zatímco Západ nadále tvrdí, že je rozdíl mezi teroristy, které vyzbrojuje, financuje a cvičí, a těmi teroristy, kteří otevřeně bojují pod vlajkou sektářského extremismu, je už jasné, že i ta americkými rukami  vybraná „dočasná vláda“ je vedená čistě jen sektářskými extremisty z organizace Muslimské bratrstvo. Thomsonova zpráva naznačuje, že právě ta k Al-Káidě přidružená al-Nusra byla možná za tímto útokem, a poznamenává, že je na americkém seznamu „teroristických organizací“. Ovšem tzv. vůdce syrské opozice Moaz al-Khatib al-Nusra osobně hájil a osobně přiznával, že bojuje spolu se Západem podporovanými frontami.

Jak tak pokračuje drolení Západní věrohodnost ohledně Sýrie a jejich „úspěchy“ v Libyi hoří jak papír, tak výcvik teroristů, jim poskytovaná pomoc a jejich podněcování, zatímco oni páchají čím dál strašnější ukrutnosti, k nimž, jak se teď ukazuje, patří i útoky chemickými zbraněmi, se stává čím dál větším strašákem, který je začíná pronásledovat nejen ve spojitosti s jejich snahami o transformaci Levanty, ale bude je v mnoha nadcházejících letech pronásledovat při prosazování všech jejich geopolitických ambicí.

O nedávném zvolení „jediného legitimního vůdce syrského lidu“, o němž je v článku řeč zdejší článek:

Tony Cartalucci

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: l anddestroyer.co.uk