Kriminálně chromyslné vlády USA, Britanie a Francie vysílají flotilu lodí s raketami, ponorek s raketami a jednu mateřskou letadlovou loď k břehům Sýrie s cílem tuto zemi napadnout – a to vzdor ruskému varování. Jaké jsou pravděpodobné důsledky této skandální agrese, která je znepokojivější a nebezpečnější, než cokoliv spáchané nacistickým režimem v Německu?


6) Americký spojený sbor náčelníků štábů by se ctí i snadno mohl vydat zprávu, že případnou ruskou odpovědí na útok proti Sýrii může být i ztráta celé flotil, včetně mateřské letradlové lodi, která by znamenala ponižující porážku pro celou americkou ozbrojenou moc. Z tohoto důvodu se tedy Americký spojený sbor náčelníků štábů proti provedení útoku na Sýrii vyslovuje. (Možná dokonce, že se tohle už skutečně událo a osvětlovalo by to jisté Trumpovy pochybnosti, jež lze v jeho posledních tweetech vystopovat).

I kdyby se nadějné vyhlídky 5 a 6 dostavily, jsme dnes zajatci nadmíru nebezpečné situace, jež k životu vyvovaly ty kruhy v americké a britské vládě, které zinscenovaly domnělou otravu Skripala i domnělý Asadův chemický útok.

Že se něco takového mohlo vůbec stát, dokazuje že nemáme dnes ani demokracii a ani skutečně nic významného, co by svévolné počínání našich vlád mohlo v jakékoli smyslu omezovat.

Překlad: Lubomír Man

Paul Craig Roberts