Ruské Su-35 a MiG-35 mají dobré možnosti na papíru, ne však ve skutečnosti, předpokládá The National Interest. V publikaci amerického časopisu se rozebírají příčiny, kvůli kterým Indie snižuje vojenskotechnickou spolupráci s Ruskem ve prospěch USA a EU. V článku se podotýká, že Indie hledá dvoumotorové stíhací letouny a mezi kandidáty patří americký F/A-18E/F Super Hornet, Eurofighter Typhoon, francouzský Rafale a ruské Su-35 nebo Mig-35.

„Ruské stíhačky nabízejí dobré výsledky na papíru, ale Indie je rozčarovaná špatnou poprodejní podporou a častými výpadky větší časti ruského zařízení, včetně na letadlech MiG-35 a Su-30MKI," píše časopis.

V The National Interest také uvedli, že indické oficiální osoby jsou stále více rozčarovány Su-57, když si veřejně stěžují na nevýkonné motory, nízký efekt neviditelnosti stíhacího letounu a „nedostatečnou průhlednost vůči tomu, co stoji za těmi problémy".

Časopis předpokládá, že americké F-35 nebo F/A-18E/F Super Hornet mají dobré šance stát „další superzbraní leteckých sil Indie".

V únoru 2018 The National Interest informoval, že piloti F-22 Raptor a F-35 Lightning II Leteckých sil USA mají málo šancí při boji s Su-35 — časopis označil ruskou stíhačku za „možná nejlepší kdykoliv vytvořený stroj" na boj v zóně přímé viditelnosti. Přitom experti uvedli, že před sblížením mají americká letadla výhodu v neviditelnosti kvůli technologii snížené radiové viditelnosti.

Su-35 je víceúčelová stíhačka generace 4++, poslední bojové letadlo vyrobené na základě platformy T-10C, která se stala kostrou pro stíhací letouny Su-27/Su-30 a jejich modifikací. Stroj kupuje Letectvo Ruska (dva kontrakty na celkově 98 strojů). Tyto stíhací letouny ve verzi Su-35SK byly také prodány Číně (24 letadel, první byla předána v prosinci 2016).