Evropská pohraniční agentura Frontex říká, že počet ilegálních migrantů plavících se přes Středozemní moře do Itálie se za jediný měsíc zdvojnásobil. „Počet migrantů přijíždějících do Itálie středomořskou trasou v lednu zase vyrostl na více než 4 800, čímž se oproti předchozímu měsíci toto číslo zdvojnásobilo, když tehdy byla činnost pašeráků postižena bojem proti nim v oblastech naloďování a špatným počasím,“ ohlásila tato agentura.


Poté, co se Itálie přeměnila na novou frontovou linii migrační krize, přestala zakrátko s přijímáním té politiky drsné lásky k migrantům ve člunech a stejně jako Austrálie, která skoncovala s pašování lidí přes moře (i s počty utopenců přitom) tím, že trvá na tom, že ilegální migranti by se měli všichni odmítnout nebo zpracovat v zahraničí a usídleni v bezpečných zemích co nejblíže svému domovu, kdyby se snad zjistilo, že jde opravdu o legitimní uprchlíky.

Takže poté se Itálii podařil srazit počet příchozích dohodou s Libyjskou pobřežní stráží, aby zastavovala pašerácké čluny už v libyjských vodách a také tím, že udeřila proti aktivitám tzv. ‚záchranných‘ lodí pomáhajících s transporty migrantů – ale tato strategie teď zase zjevně začíná selhávat, protože různé milice a politické frakce v Libyi činí situaci velice proměnlivou.

V důsledku toho to vypadá, že italský eurofilní establishment utrpí ve volbách příští měsíc ohromné volební ztráty ve prospěch euroskeptických populistů, kdy jsou voliči uchváceni počty zločiny páchajících migrantů, načež třeba vůdce Ligy Severu Matteo Salvini slíbil, že je bude deportovat ze země po statisících.

Zdroj: breitbart.com