Libyjské úřady zatkly vůdce ISIS a ten se jim, jak říkají, přiznal, že je skrytým důstojníkem izraelského Mossadu. Podle oficiálních činitelů byl špion Mossadu Benjamin Efraim vydávající se za Abu Hafse vůdcem ISIS a kazatelem v mešitě. Efraim byl odhalen, že je izraelským občanem operujícím v jedné speciální jednotce Mossadu, která vede špionážní operace v arabských a islámských zemích.


Abna24.com hlásí: 

Libyjské úřady řekly, že tento špion Mossadu zahájil svou kariéru v Libyi vedením 200 členné skupiny přidružené k ISIS a přesunul se do Benghází, kde se vydával za kazatele.

Podle nich se Abu Hafs pokusil infiltrovat do Egypta s dodatkem, že skupina pod jeho velením patří k nejbarbarštějším teroristickým skupinám, takže hrozilo, že tu válku vyveze i do Egypta.

Tato zpráva přišla na pozadí četných dalších zpráv, které např. tvrdí, že i sám vůdce ISIS Abu Bakr al-Baghdadi byl také agentem Mossadu, ač zatím na podporu tohoto tvrzení nebyly předloženy žádné věrohodné důkazy.

Když tento výhonek terorismu někdy před třemi lety zaútočil na Irák a dobyl Mosul, tak do médií pronikaly četné zprávy, údajně odhalující, že bojovníky ISIS vede deset agentů Mossadu.


Tato zpráva přišla spolu s tím, jak se rojí čím dál více spekulací o vedení ISIS týkajících se možného nástupce Abu Bakr al-Baghdadiho po nedávných zprávách o jeho smrti.

Podle zpráv z minulého měsíce jsou dvěma hlavními vybranými, co by měli vést tuto teroristickou skupinu po al-Baghdadim, vůdce ISIS v Libyi Jalalulddin al-Tunisi a vůdce ISIS v Sýrii Abu Mohammad al-Shamali.

Jalallulddin al-Tunisi, jehož skutečné jméno je Mohammad Bin Salem al-Oyoni se narodil v roce 1982 a je to Tunisan z města Masaken v provincii Souseh ve středním Tunisku.

Al-Oyoni si rovněž vysloužil francouzské občanství po své cestě do této evropské země v letech 2011-2012, po čemž se pak přidal k tuniským teroristickým skupinám.

Al-Oyoni se přidal k ISIS v Iráku a Sýrii v letech 2013 a 2014.

Americké a irácké zdroje tvrdí, že jako nástupci al-Baghdadiho je přichystáno šest velitelů ISIS, mezi nimiž patří i belgicko-alžírský člen stejně jako francouzský člen této teroristické skupiny.

Zdroj:  en.abna24.com