Donald Trump není normální a Spojené státy se opět musí postavit za své hodnoty. V rozhovoru pro americkou zpravodajskou televizi MSNBC to řekla dlouholetá diplomatka Madeleine Albrightová. „To co dělá – on není normální. Jeho reakce není americká,“ uvedla Albrightová. Bývalá americká ministryně zahraničí a velvyslankyně USA při Organizaci spojených národů (OSN) takto reagovala na slova a chování šéfa Bílého domu po událostech v Charlottesville.


Trump je v těchto dnech předmětem ostré kritiky ze strany médií, komentátorů, analytiků i politiků za to, že po víkendové násilné demonstraci v Charlottesville dostatečně neodsoudil pravicový extremismus.

„Já jsem velmi vděčná za to, že jsem v Americe a zároveň jsem velmi smutná ze všeho, co jsem během uplynulých třech dnech poslouchala. Chlácholit fašisty a ultrapravičáky je cestou do záhuby,“ uvedla Albrightová, která už jako dítě zažila, co je to nesvoboda a nenávist. Její rodina musela dvakrát uprchnout z Československa – jednou před nacistickou, podruhé před komunistickou totalitou.