Senátor John McCain (R-Ariz) odhalil, že má nádor mozku, což by mohlo vysvětlit jeho potrhlé chování v posledních několika měsících. Senátor byl v pátek v nemocni k odstranění krevní sraženiny, kdy patologické přezkoumání objevilo, že to bylo spojeno s glioblastomem, tj. zhoubným nádorem mozku. „Další konzultace s léčebným týmem senátora McCaina z Mayo Clinic ukáží, kdy se vrátí do Senátu Spojených států,“ uvedl v prohlášení jeho personál.


Glioblastom může způsobit změny osobnosti včetně agrese, ztráty sociálních zábran, zmatenosti, zapomnětlivosti a náladovosti.

McCain se v posledních několika měsících choval dost bizarně se svými bezuzdnými útoky na prezidenta Trumpa, zvláště když tvrdil, že postavení Ameriky ve světě bylo pod demokratickým prezidentem Obamou silnější.

V porovnání s tím ostatních Republikáni zaprodaní establishmentu, kteří Trumpa nenávidí, jsou ohledně toho, co řeknou veřejně, dost opatrní.

Tento arizonský senátor také vypadal naprosto zmateně při výslechu bývalého ředitele FBI Jamese Comeye během tiskové konference minulý měsíc.