Bývalý švédský expert na „islamofobii“ Michael Skråmos, který se přidal k Islámskému státu a odcestoval do Sýrie, nyní vyzývá islamisty, aby útočili na cíle ve Švédsku. Islámský konvertita Michael Skråmos je jedním z mnoha obyvatel Švédska, kteří odcestovali do Sýrie a Iráku, aby bojovali za teroristickou skupinu Islámský stát.


Pan Skråmos, který teď žije v hlavním městě ISIS Raqqa, nejenže se pokouší pro tuto teroristickou skupinu verbovat nové rekruty, ale rovněž vyzýval i džihádisty, aby útočili ve Švédsku samotném, hlásí vysílač SVT.

Metropole Islámského státu se stala terčem útoků koaličních sil, které začaly tento měsíc. Skråmos pronesl své komentáře jako odvetu krátce poté, co se ukázalo, že řada švédských dobrovolníků se přidala k boji kurdských sil proti Islámskému státu.

„Snad Pán existujícího všehomíra probudil lva. Múdžahídi ve Švédsku, kteří poslechli volání džihádu uprostřed nepřátel,“ uvedl Skråmos.

Skråmos je považován za jedno z 80 až 100 Švédů bojujících za Islámský stát v Raqqě stejně jako asi 60 dětí.

Mnozí lidé byli pobouřeni, když vyšly najevo informace, že Skråmos nejenže pobíral, když byl ještě ve Švédsku, sociální dávky, ale že i poté, co opustil zemi, aby bojoval za ISIS, ještě dostal 4 300 liber (133 000 Kč) od švédské vlády, když už opustil zemi a bojoval za ISIS. Švédská vláda zažila přes 300 různých případů, kdy islámští extrémisté žádali nějaký druh vládních peněz od dávek po studentské půjčky.




Loading...