„Bude slyšet hlas veřejnosti,“ vyhlásil polský prezident, když pod rostoucím tlakem Bruselu sliboval referendum o migračních kvótách Evropské unie. Když Andrzej Duda popisoval otázku, zda by Polsko mělo být nuceno přijmout kvóty na migranty z třetího světa, jako „životně důležitou“ z hlediska budoucí bezpečnosti, tak řekl, že to referendum by mělo proběhnout během parlamentních voleb 2019.


Polsko pod tlakem EU slibuje referendum o kvótách na migranty: ‚Ať je slyšet hlas veřejnosti‘
[img]http://media.breitbart.com/media/2017/01/GettyImages-540890320-640×480.png[/img]
by VIRGINIA HALE 9 Jun 2017

Postoj konzervativní vlády Zákona a spravedlnosti (PiS) k systému kvót je „jasný a jednoznačný,“ řekl Duda. Trval na tom, že strana s tímto plánem nesouhlasí a tvrdil, že „Polsko se nepoddá nucenému přesídlení uprchlíků na své území.“

Uspořádáním referenda se rovněž umožní, aby vedle hlasů mezinárodních organizací bylo slyšet i hlas veřejnosti, tvrdil Duda.

„Bude-li Brusel ve snaze vyvíjet nátlak a nutit polské úřady nadále vytahovat otázku migrace, tak veřejné mínění nabude extrémní důležitosti,“ slíbil Duda.

Poslední projev odporu proti plánu na přerozdělování přichází spolu s tím, co Česká republika oznámila své stažení z tohoto systému, proti kterému se ve Střední a Východní Evropě zdvihá zuřivý odpor, když tento plán už Maďarsko a Slovensko napadají u soudu.




Loading...