Chystá se snad NASA pomoci indickým archeologům přezkoumat 10 000 let staré malby čehosi, co vypadá jako UFO a bytosti v kosmických skafandrech? Podle Daily Star je odpovědí ano.

Prehistorické kultury celého světa se pokoušely předávat svá poselství prostřednictvím pradávného skalního umění.

Je jedno, kam se díváme, jestli to do Severní, Střední a Jižní Ameriky, do Evropy, do Asie nebo do Afriky, tak lidé žijící na Zemi před tisíciletími vytvářeli umění líčící to, čeho byli během svých životů svědky.

Některé z těch pradávných skalních rytin líčí běžné scény každodenního života jako lov, zatímco jiné ilustrace zpochybňují samotné základy toho, jak chápeme lidskou historii.


Vyobrazují tyto pradávné jeskynní malby opravdu UFO? Foto: YouTube

Např. když cestujeme do Indie, tak nacházíme četné kuriózní jeskynní malby, kde některé z těchto obrázků vypadají, že zobrazují ‚postavy‘ nesoucí určitý druh zbraní a jsou oblečené do čehosi, co mnozí považují za ‚kosmické skafandry‘.

Skupina indických archeologů oslovila NASA a Indickou agenturu kosmického výzkumu, aby jim pomohly rozluštit některé prehistorické malby nalezené v roce 2014 v jeskyních Charma ve středoindickém státě Chhattisgarth. Mnohé z těch 10 000 let starých petroglyfů představují postavy podobné mimozemšťanům a UFO tak, jak je vídáme v science fiction filmech moderních dnů.

Archeolog JR Bhagat byl podle Daily Star těmito obrázky zmaten.


E.T. jsi to ty? Foto:YouTube

„Tyto nálezy naznačují, že předhistoričtí lidé buď viděli, nebo si aspoň představovali bytosti z jiných planet, což neustále podněcuje zvídavost lidí i výzkumníků dneška,“ řekl podle Daily Star tento archeolog.

JR Bhagat vysvětluje, že ve městě Charma nejsou žádní experti v oboru, který by mohl pomoci s řešením záhad za těmito kuriózními vyobrazeními, a s tím, co tím pradávné lidstvo chtělo říci.

Výzkumníci vysvětlovali, že určité části kreseb je těžké interpretovat a některé tvary představují objekty, které vypadají jako zbraně.


Jsou toto pradávní astronauti? Foto: YouTube

„Tyto malby jsou provedeny v přirozených barvách, které přes všechny ty roky skoro nevybledly. Ty divně vyryté postavy vypadají, že drží objety vypadající jako zbraně a nemají jasné obrysy. Zvláště jim chybí nosy a ústa. Na pár obrázcích jsou rovněž oblečení do kosmických skafandrů. Nemůžeme vyvrátit možnost, že šlo o představivost předhistorických lidí, ale lidé jsou obvykle takovými věcmi uchváceni,“ řekl Bhagat.

Toto video bylo nahráno na YouTube do kanálu The Lost History Channel v únoru 2018 a už získalo více než 7000 zhlédnutí.