Ruský prezident se ve svém průlomovém projevu, o kterém média mainstreamu nepřestávají psát, nezmínil o všech ruských zbraních, které mění hru. Prezidentův projev prostě nemohl zahrnout všechny ty četné průlomy ve vojenských technologiích, kterých Rusko v poslední době dosáhlo. Některé ze systémů na špici doby sice už existují, nejsou však ještě v operačním nasazení.


Existuje i varianta robota Něrechta pro dopravu nebo pro dělostřelecký průzkum. Tento systém se skládá z kompaktního vylehčeného šasi a z trupu k namontování speciálního vybavení. Využívá se k ničení obrněných bojových prostředků. Tohoto robota lze rovněž využít k dopravě a k průzkumu. Něrechta může být v provozu po boku dronů. K výbavě těchto zbraní mohou patřit i kulomety Kord či Kalašnikov, automatické granátomety AG-30M a protitankové raketové systémy.

Biomorfní (čtyřnohý) 400 kg robot Lynx bude vybaven kulometem a protitankovými řízenými střelami, a ten bude moci fungovat v městských a průmyslových oblastech, na asfaltu, dlažbě, dřevě, písku i na nezpevněných cestách. Pro něj nebude existovat téměř žádný nepřístupný terén včetně ledu, nízkých porostů, sněhu nebo mělké vody. Lynx může po rovném terénu kráčet až 15 km/h rychlostí a v neschůdném terénu 10 km/h.