Dospěl jsem k závěru, že Západ je ohromnou mašinérií lží pro tajné agendy zištných zájmů. Uvažme např. Transatlantické obchodní a investiční partnerství a Transpacifické obchodní a investiční partnerství. Tahle tzv. „partnerství“ jsou ve skutečnosti pomůcky k podstrčení imunity pro americké korporace vůči zákonům suverénních cizích zemí, ve kterých podnikají. Suverénní zemi, která se pokusí uplatnit své zákony proti americké korporaci, může korporace žalovat za „bránění obchodu.“


Např. když bude chtít Monsanto prodávat ve Francii GMO semínka, nebo americké korporace budou chtít ve Francii prodávat geneticky modifikované potraviny, tak kdyby Francie uplatnila své zákony proti GMO, tak Transatlantické obchodní partnerství umožňuje Francii zažalovat v jurisdikci mimo francouzské soudnictví za „bránění obchodu.“ Jinými slovy bránit vstupu zakázaných produktů do Francie zakládá skutkovou podstatu bránění obchodu.

To je rovněž pro USA i důvod, aby trvaly na tom, že Transatlantické a Transpacifické partnerství bude zcela utajené a vyjednávání bude probíhat s vyloučením demokratického procesu. Ani americký Kongres nemá dovoleno o vyjednávání nic vědět.

Ti Evropané a Asijci, kteří odsouhlasí podmínky tohoto „partnerství“ jsou tedy jasně koupenými a placenými agenty amerických korporací. Pokud by ta partnerství prošla, tak jedinými zákony v Evropě a v Asii budou americké zákony. Činitelé evropských a asijských vlád, kteří odsouhlasí nadřazenost amerických korporací nad zákony svých zemí, budou tak štědře zaplaceni, že budou moci vstoupit do hájemství onoho Jednoho procenta.

Je zajímavé porovnat reportáž o tom od BBC (z 10. října) s RT (z 11. října). BBC hlásí, že cílem Transatlantického partnerství je odstranit „bariéry bilaterálního obchodu“ a stimulovat více obchodu a investic, ekonomického růstu a zaměstnanosti. BBC se nezmiňuje, že k odstraněným bariérám patří i bariéry proti GMO produktům.

Všichni vědí, že Evropská komise je zkorumpovaná. Kdo by byl tedy překvapen, kdyby její členové doufali, že je americké korporace obohatí? Není tedy moc divu, že Evropská komise vyhlásila, že obavy, že by Transatlantické partnerství mělo dopad na suverenitu zemí, jsou neopodstatněné. http://www.bbc.com/news/business-29572475

RT, pro kterou také platí omezení možnosti hlásit pravdu, už proto, že operuje i uvnitř USA, se ale i tak povedlo trefit podstatu v jejím nadpisu: „Žádné TTIP: Masové protesty odsuzují tuto dohodu USA-EU jako ‚Korporátní úchvat moci.‘“

Po celé Evropě jsou lidé v ulicích na masových protestech proti tajným dohodám svých zkorumpovaných vlád, na jejichž základě Washington převezme jejich životy a podniky. RT hlásí, že „k masové kampani, která apeluje na Evropany a Američany, aby zahájili akce proti ‚největšímu korporátnímu úchvatu moci za desetiletí,‘ byly mobilizovány sociální sítě.

“RT cituje vůdce demonstrací v Berlíně, který říká, že tyhle tajné dohody „dávají korporacím více práv, než kdy v historii měly.“ A jak všichni víme, korporace měly vždy až příliš práv.

„Protestující naplánovali ve 22 zemích celé Evropy pochody, demonstrace a další veřejné události na více než 1 000 místech Británie, Francie, Německa, Itálie, Španělska, Řecka, Holandska, Polska, České republiky a Skandinávských zemí.“

Slyšeli jste už o tomto posledním americkém korporátním úchvatu moci z Fox „News“, CNN, New York Times, London Times či ABC? Samozřejmě, že ne. Slyšeli jste o těchto masových protestech proti tomu? Samozřejmě, že ne. Slyšeli jste pouze to, co vám tyto zájmové skupiny dovolily slyšet.

RT hlásí, že hlavním cílem těchto mezinárodních protestů je „obnovit demokracii“ a skoncovat s tajnými dohodami, které ničí život všem kromě amerických korporací, tj. organizací, které jsou teď po celém světě považovány za zosobnění zla.

Tyto falešné „obchodní dohody“ jsou obhajovány jako „svobodný obchod odstraňující tarify,“ ale to, co opravdu odstraňují, je suverenita zemí. Amerika je v současnosti už pod vládou korporací. Pokud tyhle podvrhy „obchodních dohod“ projdou, tak nadvládu amerických korporací zažije i Evropa a Asie.

Dr. Paul Craig Roberts

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: globalresearch.comreformy.cz