Včera odpoledne jsem náhodou četl zdánlivě nevinný článek v Time od Justina Lynche nadepsaný: Bloggeři, dohled a Obamův orwellovský stát. Ten článek se zabýval běžným tvrzeními. Jako faktem, že Obamova administrativa je nejméně transparentní, co kdy byla, jak útočí na vynašeče špatností a žurnalisty více než všichni předchozí presidenti dohromady, a jak jsou občanští žurnalisté ohrožovaní tím zkorumpovaným umírajícím status quo. Takže všechno věcmi, které už dávno známe.


Jeden z lidí citovaných v tomto článku je pentagonský korespondent New York Times Thom Shanker, který hrdě uvedl, že „jeho zaměstnavatel zavedl přísné standardy vyváženosti mezi bezpečnostním ohrožením z reportážích o tajných informacích a právem veřejnosti vědět.“

Ač je předpoklad těchto hochů, že to byrokraté a mediální panáci jsou obdařeni božským právem rozhodnout, „co má veřejnost právo vědět,“ je už sám o sobě hrozně znepokojivý, co ale opravdu maskuje, je hluboce zakořeněná představa o své vlastní nadřazenosti oproti těm špinavým masám. Tohle opravdu vyšlo najevo v nesmírně znepokojivém posledním odstavci tohoto článku:

[quote align="center" color="#999999"]

Vláda opravdu potřebuje dostat své poselství k Američanům a ví, že nejlepší způsob je udělat to pomocí amerických zpravodajských médií, řekl Shanker. Vztah mezi vládou a médii je jako manželství; je to určitě nefunkční manželství, ale zůstáváme spolu kvůli dětem. [/quote]

A právě kvůli tomuhle tato země zůstává tak hluboko ve s * ačkách. Máme tu jen nejapné kontrolou posedlé byrokraty stejně v médiích mainstreamu jako ve vládě, kteří na sebe pohlíží jako na naše rodiče. Že my jsme jen malé děti, kterým je třeba říkat, co mají dělat. Určitě to mohou zkusit překroutit, jako kdyby mluvili o svých odpovídajících zaměstnancích, ale my všichni víme, že to tak není. Tito lidé musí být ze svých mocenských pozic nenásilně odstraněni, jak nejrychleji je to jen možné.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj:  libertyblitzkrieg.com