Politička Karla Maříková zareagovala na zprávy o operaci německé neziskové organizace Sea-Watch. (Foto: Wikipedia)

Neziskovka totiž před několika dny zachránila 211 migrantů ve Středozemním moři, které následně dopravila do italského přístavu Porto Empedocle, a nyní uvádí, že by měli být rozděleni mezi členskými státy EU. Maříková vyzývá Česko k okamžité reakci.

V minulých dnech německá nezisková organizace Sea-watch zachránila 211 migrantů ve Středozemí, o čemž informovala na své oficiální stránce na Twitteru. Italská vláda následně povolila lodi německé neziskovky zakotvit v přístavu Porto Empedocle na Sicílii. Uvádí se, že zachránění migranti budou muset projít povinnou dvoutýdenní karanténou na trajektu Moby Zazá. Podle informace zveřejněné v tweetu budou tito migranti neprodleně rozděleni mezi členskými státy Evropské unie.

„Po nestabilní cestě do přístavu Porto Empedocle, #SeaWatch3 jsou konečně na místě. Momentálně probíhá celkové lékařské vyšetření, po jehož ukončení bude 211 osob přepraveno do trajektu Moby Zazá, kde stráví dvy týdny v rámci preventivní karantény. Rozdělení zachráněných lidí mezi členskými státy EU bude následovat neprodleně,“ je napsáno v tweetu německé organizace.