Levicová strana v Německu prosazuje novou politiku, podle níž by se drogově závislým dával zdarma pervitin ve snaze „snížit tlak“ na stíhání drogových dealerů. (Foto: Flickr)

Ano, opravdu.

Strana Levice podala v parlamentu návrh, podle něhož musí být uživatelé drog „důsledně chráněni před trestním stíháním“ a musí být zásobováni na náklady daňových poplatníků.

„Jak uvádí německý zpravodajský server Junge Freiheit, tvrdé drogy, jako je pervitin, by byly závislým distribuovány za úzké „terapeutické podpory“, aby se snížilo trestní stíhání; ostatní tvrdé drogy, jako je morfin, extáze, kokain, LSD, a dokonce i heroin, by již nebyly stíhány, pokud by se zjistilo, že uživatelé nakupují nebo přechovávají malé množství,“ uvádí Remix News.

Dekriminalizace tvrdých drog by šla ve stopách již zavedené politiky, která vedla k tomu, že federální státy nebudou stíhat osoby, u nichž se zjistí držení malého množství marihuany.

Zneužívání amfetaminu je v Německu již nyní obrovským problémem, přičemž počet trestných činů spojených s pervitinem vzrostl v roce 2020 o 18,9 %, přičemž toto číslo se od zveřejnění těchto údajů v důsledku výluk COVID-19 pravděpodobně výrazně zhoršilo.

Levice v Německu již dříve, v roce 2015, zahájila celonárodní diskusi o legalizaci pervitinu.

Osvícená liberální politika rozdávání drog a jehel drogově závislým zdarma a zároveň odmítání stíhat ty, u nichž byly nalezeny tvrdé drogy, vedla v místech jako San Francisco a Los Angeles k naprosté noční můře.

V San Francisku, kde se narkomanům ročně zdarma rozdávají miliony jehel, jsou jimi ulice posety, zatímco na chodníku leží polobezvědomí feťáci.

Hodně štěstí, Německo!

Zdroj: rmx.news