Levicový intelektuál Noam Chomsky v nedávném rozhovoru prohlásil, že o ukončení války na Ukrajině usiluje pouze „jeden významný západní státník“ – Donald Trump. (Foto: Twitter)

Profesor lingvistiky to uvedl v nedávném rozhovoru, jehož ukázku zveřejnil na Twitteru novinář Glenn Greenwald.

„No, naštěstí je tu jeden státník ve Spojených státech a v Evropě… který učinil velmi rozumné prohlášení o tom, jak lze krizi vyřešit, a sice usnadněním jednání namísto jeho podkopávání a směřováním k nastolení nějakého druhu urovnání v Evropě,“ řekl Chomsky.

Autor dále popsal plán, který poprvé představil George Bush – Partnerství pro mír – a který by zaručil, že se NATO nebude dále rozšiřovat na východ a „směřovat ke světu bez vojenských aliancí“.

Chomsky, že jedinou významnou osobou, která obhajuje „posun k vyjednávání a diplomacii namísto eskalace války“, je „Donald J. Trump“.

Není to poprvé, co vrcholný levičák uvádí Trumpa jako někoho, jehož politika by válku v první řadě zastavila nebo rychle ukončila.

Jak jsme zdůraznili minulý měsíc, Marie Yovanovitchová, bývalá velvyslankyně USA na Ukrajině, připustila, že kdyby Trump zůstal u moci, k válce by nedošlo, ale že to bylo špatně.

„Myslím, že Trump by Putinovi poskytl dost toho, co chtěl, takže by možná nezaútočil,“ řekla Yovanovitchová.

Článek ve Washington Post zveřejněný minulý měsíc připustil, že prominentní osoby v NATO chtějí konflikt prodloužit na co nejdelší dobu

Jak jsme již dnes informovali, Trump během shromáždění „Zachraňme Ameriku“ v Greenwoodu ve státě Nebraska utrousil další náznak, že hodlá v roce 2024 znovu kandidovat.

Paul Watson