Bývalý prezident Václav Klaus se ve svém komentáři na portálu iDdnes vyjádřil k tomu, co označil za „nehorázné lži“ ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. (Foto: Wikimedia)

Upozornil na možné temné spojení zájmu farmaceutických firem a lékařů. Čísla prý ukazují, že se o žádnou epidemii neočkovaných, jak dříve řekl ministr zdravotnictví, nejedná.

„Dnešní vydělování neočkovaných a jejich vinění z epidemie je nová kvalita. Svědčí o odvaze k novému stupni obelhávání občanů,“ napsal ve svém komentáři bývalý prezident. Naráží na slova úřadujícího ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, který konstatoval, že v současné době procházíme „epidemií neočkovaných“.

„Podívejme se na data ockovani.opendatalab.czo vývoji covidu minulý týden. Zaujalo mne, že podle tohoto zdroje za týden zemřelo v České republice ve spojitosti s covidem 30 neočkovaných a 30 očkovaných (plus jeden napůl očkovaný). Znamená to, že se jedná o epidemii neočkovaných? Smí se říci opravdu cokoli? Jestli jsou tato čísla informacemi o něčem, pak o tom, že očkování moc nepomáhá,” konstatoval Václav Klaus.

„Michal Semín si v osobní korespondenci na základě materiálu ÚZIS všiml, že v úterý 26. října 2021 bylo v nemocnicích – „s covidem“ – 606 neočkovaných, zatímco 447 očkovaných, je to tedy 57 % : 43 %. Je to dostatečně velký rozdíl? Znamená to, že jsou v nemocnicích jen neočkovaní? táže se dále ve svém komentáři bývalý prezident.

„Zajímavé jsou i obrovské rozdíly mezi jednotlivými nemocnicemi. Např. v okresní nemocnici ve Frýdku-Místku je hospitalizováno 22 neočkovaných a 26 očkovaných, ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze 5 neočkovaných a 14 očkovaných, ve Fakultní nemocnici Brno 34 neočkovaných a 30 očkovaných, v Olomouci je poměr 11:10. Cokoli si o těchto náhodně vybraných číslech můžeme myslet, v žádném případě se nedá mluvit o epidemii neočkovaných,“ dodává exprezident.

Bývalá hlava českého státu upozorňuje na to, že se nevěnuje pozornost tomu, jak byli lidé s koronavirem léčeni, nýbrž se neustále jen pouze poukazuje, zdali byl nebo nebyl člověk očkován. To označil za „sprostou urážku“ lékařské profese.

„Od začátku jsme upozorňovali na to, že ideology covidu a kovidismu nezajímá léčení, ale jen a jen vakcinace, očkování. Normální však vždycky bývalo nemoc léčit, nenormální je snažit se nemoc „vyzmizíkovat“, odstranit, eliminovat – navíc nevyzkoušenými vakcínami,“ uvedl Václav Klaus a dodal: „Říká-li ředitel u nás největší nemocnice – v Motole – Miloslav Ludvík, že mají léků na covid dostatek, ale že se nepoužívají, není to úplně absurdní?“

„Je přesmyčka od léčení k vakcinaci způsobena chybnou medicínskou teorií (tedy idejemi), nebo dobře motivovanými zájmy lékařů na straně jedné a farmaceutických firem na straně druhé?“ ptá se Klaus.

„Motivace jednotlivých lékařů – čili mikrojednání – je docela pochopitelná. Něco jiného je makrojednání, motivace farmaceutického průmyslu a medicínských firem – nemocnic. Pro ty jsou finanční efekty zcela jednoznačné (platby pojišťoven za lůžko JIP jsou daleko vyšší) a přirozená motivace zvyšovat si zisk vysvětluje vše,” dodal Václav Klaus.