WikiLeaks zveřejnila tři tajné špionážní příkazy CIA, které ukazují, jak byla tato agentura v roce 2012 zapojena do ‚hacknutí‘ francouzských voleb. Podle těchto špionážních příkazů strávila CIA sedm měsíců infiltrací všech hlavních francouzských politických stran, aby ovlivnila výsledek francouzských prezidentských voleb. Rt.com hlásí:


Tento dokument vyzrazuje, že všechny hlavní francouzské politické strany byly cílem infiltrace špionáže CIA jak lidské („HUMINT“), tak elektronické („SIGINT“).

CIA podle těchto dokumentů vyhodnotila, že strana UMP prezidenta Nicholase Sarkozyho nemá jisté znovu zvolení, a nařídila agentům, aby zjistili Sarkozyho soukromé smýšlení „o ostatních kandidátech“ stejně jako o tom, jak interaguje se svými poradci.

Agentura údajně rovněž zpracovala příkazy konkrétně k UMP (Unii lidového hnutí) včetně získání „strategických volebních plánů“ této strany a sběru soukromých názorů na Sarkozyho kampaňovou strategii uvnitř této strany.

Podle těchto dokumentů ospravedlňovala CIA zjišťování podrobných informací o vnitřním fungování této strany pomocí s „analýzami hodnocení a přípravy klíčových amerických politiků“ na to, jaké bude ve Francii po volbách politické prostředí a jaký by to mohlo mít vliv na vtahy USA-Francie.




Loading...