FBI  publikovala na svých stránkách dokument, který potvrzuje, že byla Země navštívena „bytostmi z jiných dimenzí.“ Podle dokumentu jsme byli navštíveni jak mimozemšťany, tak bytostmi ze světa, který „prostupuje“ tím naším. Přepsaná kopie zprávy je k nalezení níže. (POZNÁMKA: některá slova v původním textu jsou kvůli četným zápisům a razítkům nečitelná.)

Dokument, který byl obdržen 8. června 1947 poznamenává:

Toto memorandum je uctivě určeno určitým vědcům bez rozdílu, pro důležité letecké a vojenské autority, řadě veřejným úředníkům a pro několik publikací. 

Spisovatel má malé očekávání v to, že cokoliv z výňatku bude tímto gestem dosaženo. Pouhá skutečnost, že údaje zde byly získány od takzvaným nadpřirozeným způsobem je pravděpodobně dostatečné na to, aby to bylo všemi osobami, kterým jsou směřovány, přehlédnuto: přesto se to zdá veřejnou službou, tak učinit. (Tento autor má několik vysokoškolských vzdělání a dříve byl ve vedoucím oddělení univerzity)

Velmi vážná situace se může vyvinout kdykoliv, kdy se bude jednat o „létající talíře“. Pokud bude jeden z nich napaden, tak útočící letadlo bude zcela jistě zničeno. 

V očích veřejnosti to může vytvořit skoro paniku a mezinárodní podezření. Základní údaje o těchto plavidlech jsou nyní na dosah ruky a musí být zveřejněny, bez ohledu na to, jak fantasticky a nesrozumitelně to může znít pro mysl, která na tento typ myšlení nebyla zvyklá. 

Části disků jsou ovládány posádkou, jiné jsou pod vzdálenou kontrolou. Jejich mise je mírumilovná. Návštěvníci uvažují o usazení na tomto letadlo. Tito návštěvníci jsou humanoidního typu, ale mají mnohem větší velikost.

Nejsou to lidé pocházející ze Země, ale přišli ze svého vlastního světa. Nepocházejí z planety v tom smyslu, v jakém používáme toto slovo, ale z éterické planety, která prostupuje tou naší, ale není pro nás viditelná.

Těla návštěvníků a lodě se automaticky materializují při vstupu do naší husté hmoty. Disky mají druh radiační energie nebo záření, která snadno rozloží útočící lodě. Znovu vstupují do éteru dle libosti a tak jednoduše zmizí našeho dohledu beze stopy.

Nevypadá to na „astrální letadlo“, ale spíše odpovídají tzv. Lokas nebo Talas. Studenti ezoterických materiálů, tomu lehce porozumějí. Nemohou být pravděpodobně lehce dosažitelní rádiem, ale pravděpodobně radarem, v případě, že signálový systém může být naladěn na tento přístroj. Vydáváme varování a informace a více toho nemůžeme udělat. Ať k tomu nováčci přistupují s respektem. 

Možná jsou disky nečitelné (neviditelné) – s čímž se naše kultura a věda odmítají vypořádat. Těžká zodpovědnost dopadá na ty autority, které jsou schopny tuto záležitost pochopit. 

Dodatek: Lokas jsou oválného tvaru, vroubkované, oválné s teplotě-vzdorným kovem nebo ze slitiny, která dosud není známá. Přední klec obsahuje ovládací prvky, prostřední část laboratoře, zadní obsahuje výzbroj, která se skládá ze silného energetického zařízení, nejspíše paprsku.