Nový celonárodní průzkum zjišťuje, že Američané na Donalda Trumpa pohlíží jako na věrohodnějšího než jsou média mainstreamu. Průzkum, který provedla Emerson College Polling, zjišťuje, že Trumpovu administrativu považuje za věrohodnou 49% respondentů v porovnání s 48%, co si myslí, že je nevěrohodná. V porovnání se zpravodajskými médii, která jsou 53% respondentů považovány za nevěrohodná v porovnání s 39%, kteří jim důvěřují – takže tedy za ním zaostávají o 14%.


Tato čísla naznačují, že přes jejich neustálé útoky na prezidentovu věrohodnost, což Trump svým způsobem opětuje, tak mají média u Amerického lidu ohromný problém s věrohodností.

Toto vnímání bezpochyby zčásti přiživují četné případy falešných zpráv, které média v posledních týdnech vypouští, včetně falešných povídaček o tom, že Trump dal z oválné pracovny odstranit bustu Martina Luthera Kinga.

Na listině svinstva sestavované the Daily Wire je dopodrobna sepsáno čtyřicet případů, kdy jsou média mainstreamu nachytána při lžích jen za minulý týden.

I sám prezident Trump sdílel přes Twitter dopodrobna povídačky s 16 falešnými mediálními zprávami, které reportéři od Trumpova vítězství vypustili.

K tomu patří takové hoaxy jako, že si Nancy Sinatra stěžuje, že Trump použil píseň jejího otce na inauguračním plese, stejně jako rezignace na ministerstvu zahraničí, k nimž nikdy nedošlo, či falešné tvrzení, že Trump si pro fotografa Bílého domu „Photoshopem upravil ruce, aby byly větší.“

Zdroj: prisonplanet.com

Loading…