Analytici se hrozí, zda by tento bezprecedentní útok na spojence USA nemohl vest až ke krizi, která vyvolá 3. světovou válku. Hlavním městem Saúdské Arábie Rijád otřásl neočekávaný zásah balistickou střelou země-země vypálenou jemenskými vojsky v odvetě za neustále probíhající vpád Saúdů a USA do jejich země.


Jemen v neděli oznámil svůj vůbec první útok na hlavní město Království Saúdské Arábie v prohlášení vydaném oficiální státní tiskovou agenturou.

V prohlášení tvrdili, že raketa, o níž panuje přesvědčení, že jde variantu ruského scudu známou jako „Borkan“, byla vypálena na saúdskou vojenskou základnu ležící západně od metropole Rijádu v odvetě za válku neustále vedenou proti jejich zemi Saúdskou Arábií s podporou USA.

Toto prohlášení rovněž poukázalo, že saúdskoarabská ropná pole jsou dobře v dostřelu balistických střel z Jemenu a že oni jsou připraveni jich použít.

Střední východ v plamenech

Saúdští činitelé tyto zprávy ještě nekomentovali ani neoznámili počty obětí, přičemž sociální média zaplavují tvrzení, že toto království se asi pokouší zakrývat úspěšnost tohoto raketového útoku na svoji dříve nedotknutelnou metropoli.