Jako první dostanou třesoucí krokodýli elektro-šoky; poté se jim rozříznou krky a zarazí se jim kovové tyče do páteře, zatímco jsou ještě naživu, takže krokodýli vykrvácí. Tito plazi jsou stáhnutí z kůže, zatímco stále krvácí a pohybují se. Krokodýli ve Vietnamu jsou stahováni za živa z kůže, aby se vytvořili „luxusní“ kožené tašky, pásky a pásky na hodinky pro nejznámějších módní značky – včetně Louis Vuitton – odhalilo hrůzné vyšetřování.

Krokodýli byli také nafilmováni jak leží nehybně v malých betonových buňkách, některé jsou užší než jejich vlastní těla. Jiní jsou napěchováni po desítkách v holých betonových jámách.

V zachyceném videu z dvou krokodýlích farem ve Vietnamu (země exportuje okolo 30 000 krokodýlích kůží každý rok), odhalili aktivisté za práva zvířat z organizace PETA jak jsou desítky krokodýlů strčeni do „ silně omezujících, dráždivých a nehumánních podmínek“ předtím, než jsou zmasakrováni, aby z nich bylo později oblečení jako tašky, peněženky, pásky a boty, které nosí řada známých osobností – včetně Gwyneth Paltrow, Victorie Beckham a Ashtona Kutchera.

Jedna krokodýlí kabelka Louis Vitton vyjde na 25 000 euro.

Jako první dostanou třesoucí krokodýli elektro-šoky; poté se jim rozříznou krky a zarazí se jim kovové tyče do páteře, zatímco jsou ještě naživu, takže krokodýli vykrvácí. Tito plazi jsou stáhnutí z kůže, zatímco stále krvácí a pohybují se – proces trvá 15-20 minut; krokodýli zůstávají při vědomí ještě více než hodinu po tom, co jim byla přerušena jejich mícha a přeřezány cévy.

Biolog Clifford Warwick řekl PETA, že „zářezy do krku musí být velmi bolestivé a nehumánní“ a že „není žádná pravděpodobnost, že by tato zvířata zemřela okamžitě“. Forbes píše:

„Nejprve se provede hluboký řez přes zádní část krku zvířete, poté je jim ocelová tyč. Poté je jim vražena ocelová tyč do páteře, což se nazývá „pithing“, aby se jim zničila nervová tkáň. Někteří krokodýli se stále hýbou, poté co se jim odstraní jejich kůže. Pracovník na jedné farmě se kterým byl natočen rozhovor, kde říká, že není neobvyklé, aby krokodýli umírali i několik hodin.“

Můžete pomoci zastavit toto násilí? Můžete přestat kupovat produkty vyrobené z kůže? Můžete se ujistit, že neskončíte s kostlivci ve vaší skříni? Můžete naléhat na módní značky, aby přestali používat exotickou kůži?

Prezidentka PETA Ingrid Newkirk vyzývá spotřebitele, vietnamské oddělení zemědělství a LVMH (mateřská společnost módních značek Louis Vuitton, Givenchy, Christian Dior, and Marc Jacobs), aby zasáhl a zachránili tyto nevinné plazy:

„Ať už je to Louis Vuitton, Hermès, Prada nebo jiná značka, tak krokodýlí kůže znamená příšerný život živoucí a pociťující bytosti a následnou příšernou smrt. PETA vyzývá všechny, aby nekupovali exotické kůže, aby zabránila uvězňování, poškozování a stahování z kůže zaživa.“