Pařížský útočník Salah Abdeslam řekl, že „se za sebe nestydí“ a že dostává ve vězení zamilované dopisy od žen, „které chtějí vychovávat jeho dítě.“ Abdeslam, který loni v listopadu odmítl odpovídat na otázky soudců ohledně pařížských útoků, při nichž bylo zabito 130 lidí, odhalil ve výňatku z dopisu publikovaném v pátek Libération, že se k němu fanoušci v dopisech chovají jako k „idolu“.


Abdelslam se, jak uvádí tyto francouzské noviny, v korespondenci s anonymní ženou, která údajně tomuto džihádistovi napsala mnoho dopisů, „poprvé projevil jako velice výmluvný.“

„V první řadě nemám strach, že by se něco mohlo zvrtnout, protože se za to, co jsem, nestydím, a také, copak to nejhorší, co se mohlo říci, už nebylo řečeno?“ píše se v dopise převzatém z jeho vyšetřovací složky.

„Jelikož jsi ke mně byla upřímná, tak já budu také, když se tě ptám, co máš v úmyslu, tak je to, abych se ujistil, že mě nemiluješ jako ‚hvězdu‘ nebo jako ‚idol‘, protože takové zprávy dostávám, nemohu je ale schvalovat, protože jsem jen člověk, a tím, kdo si zaslouží být zbožňován, je Alláh, Pán vesmíru.“

„Nesnažím se o pozdvižení na zemi ani o páchání rozvratu, chci jen reformu, jsem muslim, to znamená poslušný Alláha, který mě stvořil, a ve své laskavosti tak harmonicky vytvaroval, jak mě, tak tebe, a všechny, kdo existuj, z toho deště, kterým nám všem dává všechny druhy plodů, aby nás živily. Jsi i ty poslušná? Jinak honem učiň pokání a podvol se Mu. Neposlouchej lidi, ale spíše slova svého Pána. Ten tě povede,“ napsal tento islamistický militant.

Libération hlásí, že Abdeslam dostal spoustu pošty od různých dopisujících, že ale tato anonymní žena, kterou francouzský justiční systém nezná, je jedinou osobou, které odpovídá.

Zdroj obeznámený se spisem tohoto v Bruselu narozeného útočníka řekl: „Katolíci mu psali, aby se ho zeptali na jeho víru, ženy projevují svou lásku a touhu pečovat o jeho dítě, právníci nabízí své služby, bude-li jich zapotřebí.“

Abdelslam, jeden ze zosnovatelů smrtonosných útoků v Paříži, k nimž patřil i masakr v koncertní hale v Bataclanu, byl v dubnu vydán z Belgie do Francie. S pomocí sympatizujících přátel a sousedů ve čtvrti, v níž vyrostl, se tomuto islamistovi po útocích celé měsíce dařilo unikat před policejním pátráním.

Zdroj: breitbart.com