Jedno z nejoblíbenějších umělých sladidel představuje látku, kterou neúprosně zkoumá a analyzuje komunita zastánce alternativní medicíny kvůli podezření o její škodlivosti. Přesto se jí dostává úžasné množství chvály od mnoha lékařů. Ti jej považují za bezpečnou alternativu cukru – a některé velké podniky se dokonce snažili předstírat, že jejich nápoje s jejím obsahem by mohly být lépe než voda.

Toto oblíbené umělé sladidlo je známé jako aspartam (E951).

Sladkosti bez cukru, nápoje a pečivo představují pro většinu lidí snadný způsob, jak žít v sebeklamu zdravého života. Mohou si je dopřát, aniž by se cítili být vinni, že přijali nějaký cukr.

Bohužel, historie, jak přišel aspartam na trh, není příliš pěkná.

Předtím než aspartam legalizovaly, ho dvakrát zakázal Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA). Podle The Daily Health Post v roce 1977 aspartam spustil první trestní vyšetřování na výrobce, který ho zavedl na trh.

FDA ho opět zakázala v roce 1980 poté, co tři nezávislí vědci studovali toto sladidlo.

Proč? Důvodem bylo zjištění, že aspartam by mohl způsobovat nádory na mozku. A samozřejmě konzumace aspartamu je spojena s celou řadou dalších zdravotních problémů.

Podle kampaně o bezpečnosti potravin na Novém Zélandu je aspartam spojen s několika zdravotními problémy, jako je glutamát sodný – látka, která je obecně považována za nezdravou a toxickou.

Co odhalily emaily WikiLeaks

Emaily patřící Johnu podesty, která byla vypuštěna WikiLeaks, neposkytují jen široký pohled na korupci organizace, ale také odhalují obavy americké společnosti NaturSweet, která používá aspartam jako hlavní přísadu do svých výrobků.

Osoba představena jako Wendy Abrams odeslala emailovou řetěz o aspartam panu podesty v roce 2015.

Abrams si však začala psát s Donem Kennedym. Vyjádřila znepokojení nad přidáním aspartamu do čokoládového mléka, které je podáváno v rámci školních obědů. Čokoládové mléko ve srovnání s obyčejným mlékem konzumuje mnohem více dětí, a to v poměru 4:1.

Abrams píše: "Mlékárenský průmysl v současnosti navrhuje přidat aspartam do čokoládového mléka, které se podává dětem ve školních jídelnách." Vyjadřuje také své přesvědčení, že tento pokus je třeba zastavit.

V dalším emaily s Keneddym, Abrams píše o vlastní negativní zkušenosti s aspartamem. Řekla, že sama ve škole vypila hodně nápojů slazených s aspartamem, které jí způsobily astma a bolesti hlavy. Abrams uvedla další informace, které získala.

"Mám také přítele, který pracoval pro výzkumné pracovníky na Univerzitě v Chicago (který si zasloužil nejlepší hodnocení od neurologického oddělení) a tam se lékaři vyjádřili, že když podali aspartam laboratorním myším, doslova jim způsobil díry v mozku."

Keneddy odpověděl, že má velké obavy z umělých sladidel, čímž prozradil nějaké podrobnosti o tom, jak byl aspartam legalizován. Vysvětluje, že den po otevření Úřadu Ronalda Reagana, 21. ledna 1981 ve městě Searle – který je původním objevitelem aspartamu – požádal FDA o schválení použití aspartamu jako potravinového sladidla podruhé.

Arthur Hayes Hull, Jr., nový komisař FDA jmenován Reaganem, předložil celou záležitost 5 členné vědecké komisi, aby ji prozkoumala. Když bylo jasné, že porota schválí zákaz používání aspartamu s rozhodnutím 3 hlasy ku dvěma, Hull zařadil do komise šestého člena, aby hlasování zůstalo na mrtvém bodě.

Následně Hull sám prolomil remízu, když zahlásí za aspartam.

Keneddy píše: "Hull později opustil FDA poté, co dostal výpověď z důvodu nevhodného chování. Krátce poté pracoval jako děkan Zdravotnické fakulty na Univerzitě v New Yorku, a pak zaujal pozici ředitele veřejných vztahů ve firmách Monsanto a GD Searle. Od té doby už nikdy veřejně nemluvil o Aspartam. "

Nezdá se vám to trochu podezřelé?

Mnohem více znepokojující je skutečnost, že lidé jsou si vědomi, že tato látka byla schválena pod falešnými záminkami a přesto nikdo neudělá nic proto, aby ji vyloučil ze stravy.

Je také třeba poznamenat, že společnost Monsanto získala patent na aspartam v polovině 80. let. Možná to s tím má něco společného.

Zdroj: naturalnews.com