Americká vládní televize C-SPAN odvysílala půlhodinový fragment vystoupení ruského prezidenta Vladimira Putina s poselstvím Federálnímu shromáždění. C-SPAN tradičně vysílá přímé přenosy s Kongresu USA, vystoupení prezidenta a vysoce postavených amerických úředníků, a také šéfů vlád Velké Británie, Austrálie a Kanady.


Záznam Putinova vystoupení odvysílali před zahájením přímého přenosu z mítinku zvoleného prezidenta Donalda Trumpa v Ohio. V tomto případě se obyčejně objevuje na obrazovce jenom titulek „Pořad brzy začne".

Televizní stanice C-SPAN a C-SPAN 2 patří do základních, a C-SPAN 3 — do doplňkových balíků všech kabelových televizních sítí USA. Pořady je možno přijímat také v systému družicové televize. Celkový objem vysílání tří televizních stanic činí přes sedm tisíc hodin ročně, denní obecenstvo čítá asi 30 milionů lidí.

Putin např. uvedl:

Západní země neustále Rusku vyčítaly zavádění cenzury, a nyní v tom samy „cvičí“. Rusko vystupuje proti jakémukoli monopolu, „ať už se jedná o ambicích na vyjímečnost. Či o pokusech vybudovat podle svého pravidla mezinárodního obchodu, omezit svobodu slova, zavést fakticky cenzuru v globálním informačním prostoru“.

„Jsme připraveni ke spolupráci i s novou americkou vládou", řekl prezident. „Je důležité normalizovat a začít rozvíjet dvoustranné vztahy na rovnoprávném a vzájemně výhodném základě", zdůraznil.

Putin je přesvědčen, že spolupráce Ruska a USA v řešení globálních a regionálních problémů odpovídá zájmům celého světa. „Máme velkou odpovědnost za zajištění mezinárodní bezpečnosti a stability, za upevnění režimů nerozšiřování", řekl.

Zdroj:  sputniknews.com