Oficiální mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Maria Zacharovová komentovala prohlášení ministerstva zahraničí USA o možných útocích extremistů na ruská města v případě pokračování bojových akcí v Sýrii. Oficiální mluvčí amerického ministerstva zahraničí John Kirby se pokusil zastrašit Rusko útoky extremistů na ruská města a vojenskými ztrátami v Sýrii.


Americký diplomat prohlásil, že když bude občanská válka v této zemi pokračovat, pak extremisté využijí vakua moci k rozšíření svých operací. Podle jeho slov bude Rusko pouze „dál ztrácet své zdroje".

„Nezdá se vám, že podobné břichomluvectví o „mrtvolách v pytlích", o „teroristických útocích v ruských městech" a „ztrátách letadel" se spíš podobá povelu k útoku, než komentáři diplomata?" napsala mluvčí ruského MZV na své facebookové stránce.

Maria Zacharovová se rovněž ministerstva zahraničí USA ptá, jaké konkrétní extremisty mají na ministerstvu na mysli, jestli nejsou náhodou spojeni s umírněnou opozicí v Sýrii, na jejímž oddělení od teroristů nesčetněkrát trvala Moskva.