K nedopatření došlo, když současná prezidentská kandidátka za Demokratickou stranu ještě zastávala pozici ministryně zahraničí. Bývalá ministryně zahraničí a současná kandidátka na amerického prezidenta za Demokratickou stranu zapomněla během své návštěvy Ruska tajné dokumenty v hotelovém pokoji, hlásil televizní kanál ABC News.


Podle dokumentů zveřejněných Federálním vyšetřovacím úřadem (FBI) ve spojitosti s případem oficiální korespondence Hillary Clinton jí do hotelového pokoje asistentka ministerstva přinesla tašku se složkou, v níž byly tajné dokumenty. Poté, co Clintonová tento pokoj opustila, bezpečnost zjistila, že jeden z tajných dokumentů, v pokoji zapomněla, hlásí tisková agentura RIA Novosti. ABC News navíc tvrdí, že ta zaměstnankyně z delegace Clintonové, která jí ty dokumenty do pokoje přinesla, k tomu neměla oprávnění.

Americká společnost a zvláště orgány prosazování zákona po skandálu této ministryně zahraničí s její elektronickou korespondencí věnují práci Clintonové na ministerstvu obzvláštní pozornost. V březnu 2015 totiž vyšlo najevo, že ke služebním účelům používala svůj osobní e-mailový účet.

V srpnu 2016 také FBI objevila 15 000 oficiálních dopisů Clintonové, které byly odeslány z jejího soukromého e-mailového serveru.

Zdroj: southfront.org