Policie amerického města Charlotte zveřejnilo video zabití Afroameričana Keithe Lamonta Scotta, sdělil guvernér Severní Karolíny Patrick McCrory. „Jako guvernér Severní Karolíny souhlasím s rozhodnutím náčelníka policie města Charlotte o zveřejnění videozáznamů. FBI mne přesvědčila, že to neovlivní nezávislé vyšetřování, protože většina známých svědků byla již vyslechnuta," praví se v guvernérově zprávě na jeho úředním účtu na Facebooku.


Ve čtvrtek prohlásil náčelník městské policie Kerry Putney, že policie nehodlá zveřejnit video Scottovy smrti bez pádných důvodů. V pátek ale zveřejnila vdova po zabitém Afroameričanovi video ze svého smartfonu se záběry jeho zavraždění.

Třiačtyřicetiletý Keith Lamont Scott byl zabit v úterý večer. Podle hlášení policie si hlídku konající policisté všimli ozbrojeného muže, na kterého začali po tom, co vystoupil z automobilu, okamžitě střílet.

V nemocnici muž ranám podlehl. Po tomto incidentu bylo město Charlotte zachváceno několikadenní vlnou protestů. Městské úřady byly nuceny vyhlásit zákaz vycházení a přivolat pro posílení ochrany pořádku jednotky národní gardy.