Elon Musk řekl, že nemůže vyloučit možnost, že explozi Space X způsobilo mimozemské UFO, a slíbil to přezkoumat. Po videu z minulého týdne, které ukazovalo zjevný průlet UFO u zkázou postižené rakety SpaceX těsně před její explozí, byla sociální média zavalené fámami o tom, že na raketu zaútočil koráb mimozemšťanů.  Sputniknews.com referuje:


V pátek dosáhlo horečné vzrušení lovců mimozemšťanů nových výšin, když zázračné dítě inovací Elon Musk do komentáře na Twitteru napsal: „Nevylučujeme, že raketu SpaceX Falcon 9 zasáhlo UFO,“ zatímco na sociálních médiích se rychle vrší vysvětlující teorie v rozsahu od útoku cizích obranných sil až po laserový útok mimozemského korábu.

Toto prohlášení přichází týden poté, co lidé prohlašující se za lovce UFO poukázali na video-záznam z exploze SpaceX, u něhož si všímali, že pouhé vteřiny před explozí se kolem rakety prohnal černý objekt, z čehož diváci YouTube rychle vyvrátili teorie o tom, že černý objekt byl buď pták, nebo brouk umístěný tak, že relativní rychlost objektu se jevila vyšší než 1 000 mil za hodinu a že jeho umístění až za konstrukcemi kromě toho vylučuje i možnost, že by šlo o poruchový efekt v čočkách kamery.

Výbuch rychle pohltil raketu, přičemž zničil satelit Facebooku k vysílání na internet AMOS-6, a způsobil na odpalovací rampě bezprecedentní škodu – takže jde o opravdu neobvyklý incident i mezi raketovými explozemi. Musk řekl, že exploze přivodila „opravdu tryskový požár“ a že není schopen navrhnout konkrétní mechanismus, který takovouto závadu rakety způsobil.

Jeden z uživatelů Twitteru říkal, že zvuk na 54. sekundě vystaveného videa „zní jako kovové spoje praskající námahou,“ k čemuž Elon Musk uvedl, že to „je nejspíš pravda,“ ale řekl také, že „pořád je ještě nemůžeme najít na senzorech té rakety,“ což poukazuje na možnost nějaké sabotáže zvnějšku.

„Přitom je důležité si všimnout, že k tomu došlo během rutinní operace plnění. Motory zapálené nebyly a nebyl tam žádný zjevný zdroj tepla,“ řekl Musk, když zpochybňoval možnost, že by ta raketa mohla jen tak spontánně explozivně vzplanout. „Zvláště se pokoušíme pochopit ono tišší prásknutí pár vteřin před tím, než vzplanula ta ohnivá koule. Mohlo to pocházet z rakety, ale také z něčeho jiného.“

Jeden člověk nadhodil, že by to mohl být sice dron, ale vyjadřoval se, že kdyby to dron byl, tak by byl obzvláště rychlý a šlo by o kruhový dron, což mu nezapadá do popisu žádného známého existujícího produktu obranného průmyslu. Další vyjadřovali názory, že ať byl ten létající stroj cokoliv, jestli mohl být schopen vyvolat takovou explozi, tak to vypadá na „dobře plánovaný útok konkurenta.“