Zelináři a řezníci po celé Británii se po Brexitu dožadují práva vrátit se zpět k tradičním britským jednotkám měření. Asociace britských vah a měr (BWMA) říká, že rostoucí počet obchodníků chce pohřbít metrické jednotky jako kilogramy a vrátit se k librám a uncím, které jsou díky předpisům Evropské unie po roce 2000 oficiálně zrušené.  Britští obchodníci mají sice povoleno zobrazovat i tradiční jednotky, ale musí být doprovázeny jejich metrickým ekvivalentem a všechny transakce musí být oficiálně vedeny v metrických jednotkách.


Teď chtějí společnosti změnit zákon a dovolovat obchodům vybrat si, které jednotky chtějí používat.

Tradiční britské jednotky jsou podobné americkým zvykovým jednotkám, ač s určitými významnými rozdíly. Obecně jsou známy jako „imperiální“ jednotky, jelikož byly v roce 1824 standardizovány k používání v Britském impériu.

Britský lid v posledních šesti desetiletích ke snahám o metrifikaci projevoval značný odpor, a tak se vzdálenosti na silnicích pořád ještě měří v mílích a v yardech a čepované pivo a jablečňák se pořád ještě smí legálně prodávat po pintách.

Ač státní školy učí už jen metrické jednotky, tak mnoho lidí pořád ještě používá stopy a palce k udávání výšky člověka a kameny a libry pro tělesnou váhu.

Metrický systém popularizovala revoluční Francie a brzy se rozšířil po celé kontinentální Evropě ještě, než ho EU přijala jako standard. V reakci na směrnici EU donutila labouristická vláda Tonyho Blaira obchodníky, aby používali pouze metrické jednotky, což vedlo ke značnému roztrpčení a vyvolalo to žaloby tzv. „metrických mučedníků“ – krámkařů, kteří odmítali starý systém opustit.