Domácí popularita německé kancléřky Angely Merkel se propadá, ukázal v neděli zveřejněný průzkum, když 50 procent Němců je proti tomu, aby svůj úřad zastávala i po spolkových volbách příští rok. Série násilných útoků na civilisty v červenci, z nichž ke dvěma se přihlásil Islámský stát, soustředily pozornost na politiku otevřených dveří Merkelové, která umožnila, aby za poslední rok do Německa přišly statisícům migrantů ze Středního východu, z Afriky i odjinud.


Polovina z 501 lidí dotazovaných průzkumem Emnid pro noviny Bild am Sonntag byla proti setrvání Merkelové v úřadu i po volbách 2017, když 42 procent chtělo, aby zůstala.

Naposledy, když si Bild am Sonntag objednal průzkum k této otázce, tj. v listopadu, bylo 45 procent pro to, aby Merkelová úřadovala i počtvrté, když 48 procent bylo proti.

Šéf německého spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF) Frank-Jürgen Weise těmto novinám řekl, že letos v Německu očekává maximálně 300 000 uprchlíků.

Když se ptali na její plány do voleb 2017 v interview s regionálními novinami vydanými v úterý samotné Merkelové, tak řekl: „Vyjádřím se k tomu až ve vhodný čas. A na tom trvám.“

Zdroj: breitbart.com