Je na českém Státním úřadu pro jadernou bezpečnost, a speciálně na jeho předsedkyni paní Daně Drábové, aby nám sdělila, zda mají pravdu vědci ohledně roztaveného reaktoru č. 2 ve Fukušimě. Celkem pravidelně sleduji nezávislý vědecký web Simply-info , a to zejména jeho pasáž The Fukushima Project . V poslední době se komunita vědců postavila proti lhaní japonského operátora Tepco. Vznikl zajímavý konflikt, který stojí za zaznamenání, protože o něm korporátní média nemluví, ani v Japonsku.


 

Fukušimská katastrofa: mlžit, tajit, lhát

Japonci stejně jako Rusové tajili a tají skutečný rozsah Černobylské havárie, dokud to šlo, a dokud to v korporátně ovládaném tisku Západu jen jde. Takže začněme Černobylem a podívejme se na srovnání uniklé radiace. Vycházím z dat a z tabulky v tomto článku , který shrnuje celkové odhady a množství uniklé radiace jak do moře, tak do vzduchu. Únik radioaktivity do země asi zatím určit nejde, jak uvidíte dále.

Z dat je naprosto jasné, proč je potřeba lhát, mlžit a tajit skutečný rozsah katastrofy ve Fukušimě. Pokud totiž platí střední, a zejména vyšší odhady katastrofy u třech roztavených reaktorů, pak je uniklá radioaktivita mnohonásobně větší než v Černobylu. Práce na zabezpečení zamořeného území a dekontaminace reaktorů se odhadují na 50 až 400 let. Zajímavé číslo, proto se o nákladech raději vůbec nemluví.

Ale nyní běží studená válka proti Rusku a placená lobby Westinghouse si navíc vesele experimentuje s palivem v ruských ukrajinských reaktorech. Pak je jasné, o které havárce se bude mluvit, a o které naopak nikoliv. Ve Fukušimě bouchla americká technologie, takže budeme potichu. Ale pokud to špatně dopadne s americkými pokusy s palivem v ukrajinských reaktorech, tak západní propaganda řekne, že za druhý ukrajinský Černobyl zase mohou ti strašní Rusové, jako za všechno ostatní zlo ve vesmíru.

 

Podezřelé manipulace a znepokojivá data

Klíčový spor se rozhořel kolem zcela roztaveného druhého reaktoru, viz tento důležitý článek . Tady proti sobě stojí dvě verze katastrofy, z nichž nutně vyplývá, že jedna nebo druhá strana musí lhát. Podívejte se na tyto dva obrázky a kliknutím si je zvětšete v samostatném okně.