28. července 2016 zahájily Sýrie a Rusko v Aleppu plnocennou humanitární operaci. U silnice Castillo bylo zřízeno jedno kontrolní stanoviště k vyřizování rebelů, co se vzdávají provládním silám, spolu s čímž byly v samotném městě zřízeny i tři koridory umožňující civilistům bezpečný odchod z konfliktní zóny. Moskva s Damaškem rovněž poskytnou humanitární pomoc civilistů, kteří zůstávají v obležených oblastech města. Západem podporované teroristické skupiny teď nahrály velké množství videí zobrazujících útoky protitankovými řízenými střelami proti provládním silám operujícím na syrském válčišti.


Rebelové tzv. Svobodné syrské armády použili 9K111 Fagot, aby ve venkovské oblasti Aleppa zasáhli íránský T-72. Rebelové zničili dva tanky v al-Malah. Frakce rebelů Jestřábi al-Ghabu tvrdí, že jeden ze zničených tanků byl T-90.

Zločinná frakce Fatah Halab tvrdí, že jejich raketové týmy zničily při neúspěšném útoku Syrské arabské armády na tábor Handarat. tři tanky včetně T-90.

Mezitím v rozhořivších se bojích po boku Haws Farah v jižní Ghoutě tvrdí Jaish al-Islam, že zničila dva tanky. V Hama Fylaq al-Sham vypálli protitankové řízení střely MILAN a zasáhli tank Syrské arabské armády. O osudu posádky není nic známo.