Poblíž města Aleppo a v něm probíhají těžké boje, jelikož provládní síly utahují své sevření kolem obležených oblastí kontrolovaných militanty. 27. července zahájila militantní skupina Fateh Halab výpad proti Kurdy kontrolované čtvrti Sheikh Maqsood města Aleppo. Postup Fateh Halab podporovala palba těžkého dělostřelectva z militanty kontrolovaných čtvrtí Bani Zaid a Sakan Shababi. Džihádisté však nebyli schopni obranu kurdských YPG prorazit a Fateh Halab utrpěla při neúspěšném výpadu ztráty několika bojovníků.


Jednotky YPG provedly protiútok proti militantům v Mládežnickém internátu a zabraly jej. Tento manévr pomohl operacím Syrské armády zaměřeným na obklíčení východu Aleppa.

Zatímco Kurdové s militanty bojovali v Mládežnickém internátu, tak Syrská armáda postupovala do čtvrti Bani Zeid s údery proti džihádistickým silám, které pomáhaly operaci Fateh Halab proti Kurdům. Kurdské YPG později opět udeřily na militanty v této oblasti ze směru Sheikh Maqsood.

28. července zabrala Syrská armáda hlavní část tohoto okrsku. Až bude Bani Zaid plně osvobozeno, bude zapotřebí, aby Syrská armáda s kurdskými YPG konsolidovaly své zisky v západním Aleppu a připravily další boje o městské oblasti pod nadvládou džihádistů.

28. července se objevily zprávy, že Jaysh Al-Fateh masově stahuje bojovníky do jižního venkova provincie Aleppo, aby zahájila ofenzivu na Al-Hadher. Tato operace je zaměřená na uvolnění tlaku, jemuž jsou vystaveni militanti obklíčení vládními silami ve městě Aleppo. Neexistují potvrzené zprávy o počtech bojovníků a vojenské techniky, které k tomu tato militantní skupina použije.