Řidič autobusu ve Švédsku napadl vlastní cestujícího – syrského uprchlíka s řevem: „Nenávidím tě, ku*va prasata", uvedl deník The Local. K incidentu došlo v úterý ráno v autobusu firmy Nobina, na cestě do města Borgholm na švédském ostrově Öland. Obětí byl Syřan, který doufá, že mu bude udělen azyl ve Švédsku, a který uvedl novinám podrobnosti toho, co se stalo. Podle něj když se autobus zastavil, bylo dalšímu uprchlíkovi z Afghánistánu dovoleno nastoupit, ale když se snažil dostat vozu, řidič mu okamžitě zavřel dveře před nosem.


Pak ho jeden z místních obyvatel odvezl na následující zastávku, a tam si konečně sedl do téhož autobusu.

Podle oběti, stejný řidič autobusu už dříve nepovolil nástup dalším uprchlíkům, a tak se ho pokusil vyfotit, aby informoval úřady o jeho chování.

Na příští zastávce se rozzuřený řidič pokusil vyfotit uprchlíka. Na  videu komunikoval lámanou angličtinou: „Chci si vyfotit tvůj obličej. Proč ne? Fotil si můj". Uprchlík si skryl tvář. Za to mu  řidič autobusu mu dal několik ran. Incident natočil na video cestující sedící v dalším řadě.

„Nechápu, proč a jak se to stalo, nemyslel jsem si, že se mi něco takového mohlo ve Švédsku stát.  Tento incident byl pro mě velmi ponižující, stále nemohu uvědomit, co se stalo," řekl uprchlík.