Vlna nedávno odtajněných dokumentů dokazuje, že CIA mimozemském fenoménu věděla a neuměla jej vysvětlit.

Podle těchto hlášení bylo v padesátých letech spatřeno více než sto mimozemských objektů, které CIA označila za „nevysvětlitelné“. Podle serveru Ancient-code.com došlo k jednomu z největších odhalení v roce 2012, kdy ruský premiér Dmitrij Medvěděv promluvil o mimozemšťanech v rozhovoru tehdy živě vysílaném pěti televizními stanicemi.

Brzy poté odhalil bývalý ruský prezident veřejnosti, že každý, kdo usedne v Kremlu, obdrží dvě složky s tajnými informacemi o mimozemských bytostech a UFO. Ačkoliv se do teď spekuluje, zda to byl žert či pravda.

Prohlášení Medvěděva je považováno za jedno z nejdůležitějších v dějinách odtajňování, jelikož to bylo poprvé, co vysoký státní představitel veřejně potvrdil existenci mimozemských civilizací.

V minulosti však již k několika pokusům o odtajnění došlo. V osmdesátých letech vydal časopis Sputnik zajímavý článek o představách a zkušenostech týkajících se UFO. Článek obsahuje pár zajímavých vyjádření amerických i ruských kosmonautů.

Jevgenij Vasilijevič Chrunov, sovětský kosmonaut, který byl členem mise Sojuz 5 / Sojuz 4 prohlásil, že je dnes téměř nemožné popřít existenci mimozemských lodí a tvrdil, že se jedná o víc než pouhé optické iluze, či přírodní jevy.

Chrunov popsal jejich neuvěřitelné vlastnosti, rychlé změny směru, neuvěřitelné zrychlení a pohyb obecně, které nám napovídají, že máme co do činění se stroji, které nebyly vyrobeny člověkem.