Podle Stephena Bassetta, který lobbuje za odtajnění pravdy o mimozemšťanech odhalí Bílý dům jejich tajemství před koncem roku 2016. Bassett je ředitelem Pradigm Research Group, americké organizace, která si klade za cíl ukončit informační embargo na téma mimozemské civilizace a přes dvacet let již usiluje o to, aby americká vláda odhalila pravdu. A jeho úsilí patrně nebylo marné.


„Letos se to stane realitou, bude to na předních stranách všech světových novin. Nejdůležitější zpráva, která kdy byla publikována," řekl Bassett podle serveru Express.co.uk. Je prý přesvědčen, že jeho dvacetileté úsilí konečně přinese ovoce.

 

A proč právě rok 2016?

Z obou stran Atlantiku se pomalu blíží novinářská bouře. Prezidentská kandidátka Hillary Clinton  slíbila, že pokud vyhraje volby, vyšle speciální komando do tajemné do Zóny 51 v Nevadě, kde jsou podle konspirátorů skryté důkazy o mimozemské technologii. Manažer její kampaně John Podesta také promluvil o odhalení přísně tajných dokumentů o UFO. 

Clintonovi ale nebyli vždy takovým rozhodnutím nakloněni. Dvacet dva měsíců poté, co Bill Clinton opustil úřad prezidenta, 22. října 2002, vyžadoval Podesta na sjezdu profesionálních novinářů (National Press Club) odhalení všech tajných dokumentů o mimozemské civilizaci a o rok později svůj požadavek zopakoval.

V únoru 2015 Podesta napsal na twitter: „Největší selhání v roce 2014: Opět jsem nezajistil odhalení dokumentů o UFO.“ 29. září 2015 se na twittru vyjádřil k interview s Hillary Clintonovou následovně: „Příště se jí zeptejte na mimozemšťany!“