Polsko a Maďarsko poznaly, že demokracie je velký problém a raději mají vládu ve stylu Putina, uvedl ve svém projevu v New Jersey bývalý americký prezident Bill Clinton. "Polsko a Maďarsko jsou dvě země, které by nebyly svobodné, kdyby USA nezvítězily ve studené válce, poznaly, že demokracie je velký problém a že dávají přednost autoritářskému vedení ve stylu Putina," uvedl v projevu Bill Clinton.


Bill Clinton zmínil Polsko a Maďarsko během projevu na College of New Jersey v Ewing v New Jersey. Během projevu, ve kterém kritizoval Donalda Trumpa a jeho plány postavit zeď na hranici země s Mexikem uvedl, že "to co se děje v USA není izolované. Například  Polsko a Maďarsko mají v poslední době s demokracií velký problém a  dávají přednost autoritářskému vedení. že to zní povědomě?", zeptal se diváků bývalý prezident Spojených států.

Názor Billa Clintona je důležitý nejen kvůli významu této politiky, ale také ke skutečnost, že Hillary Clintonová oznámila, že když vyhraje "závody" o Bílý dům, její manžel bude zodpovědný za "hospodářskou obnovu" USA. To znamená, že – pokud Hillary Clintonová vyhraje – Bill Clinton bude pokračovat ve své politice. Nedávné průzkumy veřejného mínění ukazují, že Clintonová může počítat s podporou 41 procent. pravděpodobných voličů, a Trump asi 40 procent.