Washingtonské státní ministerstvo zemědělství schválilo program sprejování pesticidními bakteriemi k nasazení nad Seattlem ve snaze vybít asijské a evropské cikánské můry (bekyně velkohlavé). V tomto programu, kterému se mnozí obyvatelé brání, se bude sprejovat bakteriemi s pesticidními vlastnostmi zvanými Bacillus thuringiensis (Bt), ten samý bakteriální gen se už běžně používá v GM plodinách k zabíjení hmyzu. Eraofwisdom.org hlásí:


Podle KOMO:

„Také v oblasti Vancouver se bude v sobotu sprejovat, pak se přesunou do Kentu, Lacey, Gig Harbor, Nisqually a Seattle Capitol Hill. Letos bude WSDA používat červenobílé letadlo s pevnými nosnými plochami, aby to shazovalo pesticidy 250 stop (76 m) nad úrovní terénu.“

„Ve Washingtonu byly letos zjištěny asijské a evropské cikánské můry. Tento invazivní hmyz má strašlivou chuť na listy javorů a dubů i samotné rostliny. Washingtonské státní ministerstvo zemědělství říká, že škoda způsobená těmito můrami by měla závažné ekonomické a ekologické důsledky.“

Má s tím někdo problém? Vzhledem k temné historii US vlád při testování škodlivých bakterií na civilistech, jako tomu bylo v roce 1966 v San Fracisto nebo v New York City při operaci Námořnictva Sea Spray, by bylo lepší, aby občané otestovali stát a nějak sami vedli pozorování toho, co se tu děje.

Jistě, mohlo by to být relativně neškodné, je ale nutné, aby lidé byli drzí a prováděli kontrolní vyvažování státu, tedy té byrokracie z ministerstva zemědělství, co je známa raziemi na banky osiv a podporou agrochemických gigantů.

Někdo by možná mohl provést nezávislý chemický test tohoto bakteriálního postřiku nebo to položit pod mikroskop. Jakýkoliv mechanismus přivádění státu k odpovědnosti, když ten se nám čím dál více vtírá do životů, by stál za to, aby byl při tom vyzkoušen.

Sean Adl-Tabatabai