Vývoj umělé inteligence nabral nečekaný spád – poslední verze humanoidního robota (Sophia) byla zachycena na kameře, jak říká, že zničí lidstvo. Máme se obávat? Umělá inteligence je schopna se sama vyvíjet, je tedy hrozbou? Některé skupiny zabývající se občanskými právy (jako skupina v Seatllu zaměřena na prevenci násilí na robotech) začali argumentovat, že by robotům měla být udělena práva a další lidské výsady, a to v blízké budoucnosti vzhledem k jejich rostoucímu lidskému charakteru podobnému jako u lidí.

Activistpost.com uvádějí:

Demonstrace robota, který je uveden v práci, kde může minimálně populaci ohrozit ekonomicky.

Jde o poslední model humanoidního robota od Hanson Robotics, prostřednictvím kterého by mohly i nadále vzrůstat obavy. Jak uvidíte níže, humanoidní robot Sophia je navržen tak, aby se plně integroval mezi lidi a byl schopen být součástí rodiny, jak uvádí CEO Dr. David Hanson.

Je důležité uvědomit si pár věcí, které Hanson zmiňuje. Sophia se chce i nadále vyvíjet, zlepšovat svůj druh, ať už prostřednictvím vzdělání nebo umění. Tento druh robota přemýšlí také nad podnikatelskými záměry nebo rodinou. Hanson výslovně zdůrazňuje, že Sophia se stane plnohodnotnou osobou, která je vědomá, kreativní a schopná jako každý člověk. 

Hanson uvádí, že plná integrace robotů může být realizována asi do 20 let. Lidé se tak v roce 2045 mohou těšit na robota/člověka, který svými vlastnostmi předčí kde koho. 

Bez ohledu na to, zda tomuto odvětví fandíte či nikoli, že veškeré návrhy a realizace vědců se projevují, jak bylo naplánováno. 

Nejvíce znepokojující je však smích, který uslyšíte na konci tohoto videa, když jí je položena otázka ohledně integrace s rodinou.  Sophia také odpovídá: