Výbuch zahřměl na stanici Schumann, v blízkosti budov Eurokomise a Rady EU. Z východu stoupá kouř. Místní obyvatelé sdělili, že policie a speciální jednotky obklíčily bruselské metro a zavřely všechny vchody. Metro v belgické metropoli bylo plně zastaveno. V důsledku teroristického útoku jsou postižení. Zprávy o mrtvých zatím nejsou. Úroveň teroristické hrozby byl zvýšen na maximální. Právě v bruselské čtvrti Malbek byl 18. března zatčen organizátor pařížských teroristických útoků Saleh Abdelslam.

Veřejná doprava v středu Bruselu byla úplně zastavena v souvislosti s výbuchy na letišti a v metru, informuje zpravodaj RIA Novosti. „Doprava ve středu města je úplně zastavena, všichni zaměstnanci dostali nařízení, aby se vrátili do vozoven," řekl agentuře řidič autobusu.

Počet obětí explozí v Bruselu stoupl na 13, dalších 35 lidí bylo vážně zraněno, informuje belgická televize VRT. Tři výbuchy otřásly bruselským letištěm v úterý kolem 8 ráno místního času. Byly oficiálně uznány za teroristický útok.