Kandidátka na prezidenta USA Hillary Clintonová prohlásila, že Spojené státy neztratily ani jediného člověka během libyjské kampaně, a nezmínila se tak o obětech útoku na americký konzulát v Benghází. V úterý 15. března o tom informovala televizní stanice Fox News. Ve svém projevu na městské radnici Illinoisu bývalá ministryně zahraničí prohlásila: „Neztratili jsme ani jediného člověka. Neměli jsme žádné problémy s podporou evropských a arabských spojenců během práce s NATO".


V důsledku ozbrojeného útoku na americký konzulát v Benghází, k němuž došlo 11. září 2012, zahynul velvyslanec USA Christopher Stevens, pracovník zpravodajského oddělení Shawn Smith a bývalí příslušníci jednotek zvláštního nasazení Tyron Woods a Glen Doherty.

Okolnosti tohoto útoku se staly předmětem vyšetřování speciální senátní komise. V říjnu roku 2015 byla na zasedání vyslechnuta i Clintonová, která v roce 2012 zastávala funkci ministryně zahraničí. Politička tehdy prohlásila, že si je vědoma své odpovědnosti za smrt diplomatů, protože nebyla náležitým způsobem zajištěna jejich bezpečnost.