Dva dny se nemohl dostat domů rybář z Vladivostoku kvůli sněhové bouři v Amurském zálivu. I přesto, že po celou tuto dobu byl pod širým nebem, vrátil se domu samostatně. Oznámil to list The Guardian. 69letý rybář z Vladivostoku strávil dva dny pod širým nebem za sněhové bouře. Poté se vrátil domu samostatně. Oznámil to The Guardian. Britský list píše, že Vladimir Krisťa odešel z domu v pondělí 18. ledna, aby chytal ryby v zamrzlém Amurském zálivu. Strávil u prohlubně jednu hodinu, nic nechytil, a kdy se chystal jít domů, začala silná metelice, a viditelnost se stala nulovou.


Vladimir Krisťa zavolal na záchrannou službu, a tam mu řekli, že jde správným směrem, když mu vítr do levé tváře. Jak vyšlo najevo, ve skutečnosti šel opačným směrem. Aby se ohřál, dělal vzpory a běhal. Pil čaj s klanopraškou, který měl v termosce, a jedl špek s česnekem.

Zařídit si úkryt nemohl kvůli silnému větru, a záchranné služby nemohly zjistit jeho polohu podle signálu mobilního telefonu. Sám Vladimir Krisťa kvůli velmi špatné viditelnosti nemohl vidět světlice, které vypouštěli záchranáři.

Kdy sněhová bouře utichla, rybář pochopil, že se nachází na opačné straně zálivu, šel zpátky, a přišel k břehu teprve v noci na středu. Na břehu bylo velké množství plotů. Začal klepat na vrata, ale nikdo mu neotevřel, a Vladimir musel plot podkopat. Konečně pán jednoho domu mu otevřel dveře, pohostil ho čajem a odvezl domů.

„Leckdo z nás věřil, (že přežije), leckdo ne, protože strávil dva dny na ledě, a tam byla zima a neměl potraviny. Modlili jsme se a čekali. Pak jsme uslyšeli rachot klíče v zámku, běželi jsme ke dveřím — a dědeček vstoupil do domu", vyprávěla Vladimirova vnučka Viktorie Sabrekovová.

[quote align="center" color="#999999"]