V úterý 10. listopadu se do vysílání ruských televizních kanálů NTV a Pervyj kanal dostaly záběry, natočené na poradě u prezidenta Ruska Vladimira Putina na téma obrany. Kromě jiného kameraman zabral úryvky prezentace jednoho z nových a přísně tajných systémů ozbrojení. V Kremlu přiznávají, že se do vysílání dostaly tajné údaje, a doufají, že se nic podobného nebude opakovat.


„Skutečně, některé tajné údaje se dostaly do objektivu kamery, proto byly nakonec odstraněny. Doufáme, že se to už nebude opakovat", sdělil tiskový mluvčí prezidenta.

V Kremlu slíbili, že přijmou opatření, aby se neopakovaly podobné incidenty.

Jde o televizní reportáž NTV a Prvního kanálu 9. listopadu z porady o rozvoji vojensko-průmyslového komplexu s účastí prezidenta Vladimíra Putina. Do televizního vysílání se dostaly záběry, kde byla natočena koncepce a lhůty realizace výroby systému Status-6, čehož si všimli ruští bloggeři.

Na snímku obrazovky z reportáže je viditený text o určení systému: „Zásah důležitých objektů ekonomiky protivníka v oblasti pobřeží a způsobení zaručené nepřijatelné škody území státu cestou vytvoření zón rozsáhlé radioaktivní nákazy, nevhodných k provádění v těchto zónách vojenské, hospodářsko-ekonomické a další činnosti po dlouhou dobu".