Vláda Egyptu potvrdila informaci o tom, že ruské letadlo s asi 224 lidmi na palubě se zřítilo na Sinaji. Pilot havarovaného ruského letadla letícího ze Sharm El Sheikhu do Petrohradu požádal po startu o změnu trasy a o přistání na káhirském letišti kvůli technické poruše, sdělil RIA Novosti zdroj na letišti v Sharm El Sheikhu. „Po startu se pilot spojil s dispečerem a informoval o technické závadě, požádal o změnu kursu a o přistání na káhirském letišti, poté bylo spojení přerušeno", řekl zdroj agentury.


Úlomky ruského dopravního letadla byly objeveny v sobotu na Sinajském poloostrově v Egyptě, oznámil portál Ioum7. Podle údajů zmíněného zdroje egyptské bezpečnostní síly obklíčily místo pádu, z města El-Arish na severu Sinaje bylo vysláno asi dvacet sanitních vozů, které mají evakuovat oběti tragédie. 

Letadlo Airbus-321, let 9268, vyletělo z Egypta v 6:21 (moskevského času) a ztratilo se z obrazovek radarů 23 minuty po startu. Na palubě bylo 217 cestujících a sedm členů posádky. Egyptské vojenské letectvo po vyhlášení poplachu zahájilo pátrání po ruském letadle.