Čína varovala Spojené státy před rizikem války v Jihočínském moři. Po sérii diplomatických přestřelek do konfliktu vstoupila i čínská armáda. Podle admirála Ju Šenli, v případě že Washington bude pokračovat v provokacích v regionu, mezi silami obou zemí na moři i ve vzduchu může vzniknout velmi napjatá situace, kdy sebemenší důvod zruší mír a „může dojít k použití zbraní“. …


Již ve čtvrtek mluvčí čínského ministerstva obrany řekl, že se raketové torpédoborce Lanžu a Taižu jihočínské flotily, působící v oblasti Jihočínského moře, pohybují ve směru ostrovů Nanša. Lodě se zúčastní cvičení, kdy bude simulována „skutečná konfrontace", boj s letouny pravděpodobného soupeře a nočních střelby.

Prohlášení bylo vydáno poté, co do dvanáctimílového pásma u Spratleyských ostrovů vstoupil americký torpédoborec Lassen. V Pekingu to označili za provokaci, a krok, který podrývá suverenitu Číny.

Čína není jedinou zemí, která tvrdí, že má nárok na sporné ostrovů. Právo na různé částí souostroví si činí i Malajsie, Filipíny, Vietnam a Brunej.

Čína opakovaně vyzvala Washington, aby upustil od všech druhů provokací, zejména ze strany armády. Spojené státy americké zase opakovaně prohlásily, že Pekingu nedovolí pokusy vyhlásit 12 mílovou oblast kolem umělých ostrovů za své teritoriální vod. Například na začátku října, americký ministr obrany Ashton Carter řekl, že „Spojené státy budou plout a létat na jakémkoliv místo, které považují za mezinárodní prostor, a Jihočínské moře není výjimkou".

Zdroj: pz.cz  

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]