Exprezident USA George Bush a bývalý britský premiér se již rok před vpádem do Iráku dohodli o válečných akcích proti iráckému prezidentovi Saddámu Husajnovi, přitom Blair i nadále mluvil na veřejnosti o diplomacii a odmítal vojenský zásah, napsal v neděli list The Daily Mail s odkazem na tajnou korespondenci Colina Powella. Dokument pod názvem Memorandum pro prezidenta, uveřejněný v listu, více než 10 let zůstal tajným, ale v roce 2014 byl Státním departamentem USA odtajněn.


„Blair i nadále zastává náš názor na postup k válce s terorismem a proti Iráku. V irácké otázce bude na naší straně, bude-li zapotřebí vojenských operací. Je o tom přesvědčen ze dvou důvodů: hrozba (od Saddáma Husajna) je reálná a úspěch v boji proti němu bude mít za následek ještě větší regionální úspěch," praví se v uveřejněném dopisu Colina Powella Bushovi. Dopis se týkal nadcházející schůzky prezidenta USA s premiérem Velké Británie 5. dubna 2002 na prezidentově ranči v Texasu.

Korespondence rovněž svědčí o Blairově záměru souhlasit s akcemi amerického prezidenta za účelem přesvědčení veřejnosti o tom, že Husajn prý má zbraně hromadného ničení, píše list a poznamenává, že podobné zbraně irácký prezident nikdy neměl.

Tak tedy, vysvětluje The Daily Mail, se britský premiér angažoval pro válečný konflikt rok před vpádem do Iráku, zatímco ve svých projevech prohlašoval, že hledá diplomatické řešení irácké situace. Svým voličům zejména říkal: „Válečné akce nenavrhujeme."

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]