Vedoucí politici světa, včetně amerického prezidenta Baracka Obamy, čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a ruského prezidenta Vladimira Putina mluví během zasedaní Valného shromážděni OSN v New Yorku. [quote align="center" color="#999999"] Obama prohlásil, že nebude váhat při rozhodování o jednostranném použití síly k ochraně USA a jejich spojenců


Obama prohlásil, že USA nemohou vyřešit světové problémy samostatně, jako příklad uvedl Irák

Obama uvedl Rusko a Čínu mezi potenciálními výzvami pro USA

USA mají málo ekonomických zájmů na Ukrajině, nemohou ale nečinně přihlížet, jak je porušována suverenita této země, prohlásil Barack Obama

„Uznáváme existenci hlubokých a společných dějin Ruska a Ukrajiny, nemůžeme ale nečinně přihlížet, když se suverenita a územní celistvost porušují. A právě to se stalo na Ukrajině a může se to stát s kteroukoli zemí, která je dnes tady (v OSN) zastoupena", dodal Obama.

USA nechtějí izolovat Rusko, hájí jeho účast v udržování spravedlivého světového řádu – Obama

USA jsou pro diplomatická jednání Ruska a Ukrajiny, řekl americký prezident

Představte si, co by se stalo, kdyby se Rusko zapojilo do diplomatického procesu, kdyby začalo pracovat s Ukrajinou a mezinárodním společenstvím, aby zajistilo ochranu svých zájmů. Bylo by to lepší jak pro Ukrajinu, tak i pro Rusko a celý svět. Proto budeme dál usilovat o vyřešení této krize takovým způsobem, aby suverénní Ukrajina mohla sama rozhodovat o své budoucnosti a kontrolovat své území – ne ovšem proto, abychom Rusko izolovali. To si nepřejeme!", prohlásil Obama.

Obama: USA podpoří jakoukoli legitimní vládu v Libyi

USA poskytnou další vojáky a techniku pro mírové operace OSN – Obama

Ve svém projevu na zasedání Valného shromáždění hovořil Obama o tom, jak důležité je zapojení Ruska a Íránu do urovnání krize v Sýrii

„USA jsou připraveny spolupracovat s jinými národy, včetně Ruska a Íránu, aby mohl být konflikt vyřešen", prohlásil americký prezident.

Obama: Moc v Sýrii musí přejít od Asada k novému lídru

„Realismus vyžaduje, aby byl uzavřen kompromis kvůli tomu, aby bylo skoncováno s ozbrojenými střety. Realismus ale vyžaduje i to, aby byla realizována přechodná organizovaná fáze předání moci od Asada k novému lídru s inkluzivní vládou", prohlásil Barack Obama.

Obama prohlásil, že je třeba, aby mezinárodní společenství společně bojovalo s Islámským státem

Sankce proti RF neznamenají návrat ke studené válce – Obama

„Je to (ukrajinská krize) základ pro sankce, které USA zavedly proti Rusku, není to přání vrátit se ke studené válce", prohlásil Barack Obama.

Obama: Vše, co je správné pro USA, je správné i pro všechny ostatní demokratické země

Ve svém projevu označil Obama USA za nejsilnější mocnost na světě


Vladimir Putin: Neshody v OSN existovaly vždycky

Putin o právu veta v Radě bezpečnosti OSN: existovalo vždycky, když se tato organizace zakládala, tak se nepředpokládalo, že v ní bude panovat jednomyslnost.

Putin: Akce kterékoli země bez souhlasu Rady bezpečnosti OSN jsou nelegitimní

Akce,organizované bez souhlasu OSN, mohou zlikvidovat architekturu mezinárodních vztahů, řekl Putin.

Putin: Pokusy zahrávat si s teroristy a tím spíš je vyzbrojovat jsou mimořádně nebezpečné

Islámský stát nevznikl na prázdném místě, pěstovali ho jako o zbraň proti nevyhovujícím režimům, řekl Putin.

Putin: Rusko navrhuje sjednocení úsilí v zájmu řešení problémů a vytvoření rozsáhlé antiteroristické koalice

Nikdo reálně nebojuje s Islámským státem v Sýrii, kromě Asadovy vlády a kurdské domobrany, řekl Putin. Podle jeho slov se musí stát muslimské země klíčovými účastníky rozsáhlé mezinárodní koalice v boji s Islámským státem.

Putin: Rusko navrhuje, aby byla přijata rezoluce RB OSN kvůli koordinovanému odporu vůči IS a dalším extremistickým skupinám

Ruský prezident zdůraznil, že Rusko jako předseda Rady bezpečnosti OSN svolá v nejbližších dnech ministerskou poradu věnovanou analýze teroristických hrozeb.

Putin: Je třeba vytvářet nedělitelný prostor bezpečnosti, ne pro vyvolené, ale pro všechny

Putin: Na Ukrajině vznikla velice vážná geopolitická krize, zvenčí tam byl zorganizován ozbrojený převrat

Mnohé postsovětské země byly postaveny před volbu – ke komu se přidat – k Východu nebo Západu, a výsledky toho vidíme na Ukrajině, řekl Vladimir Putin. „Nejprve pokračovali v kurzu na rozšiřování NATO…Kvůli čemu?, ptáme se. Potom postavili postsovětské země před volbu ke komu se přidat, k Západu nebo Východu? Dříve nebo později musela taková konfrontační logika vyústit ve velice závažnou geopolitickou krizi. A právě to se stalo na Ukrajině, kde využili nespokojenosti značné části obyvatel s tehdejší vládou a zvenčí vyprovokovali ozbrojený převrat. A důsledkem toho byla občanská válka", řekl ruský prezident.

Putin: Jednostranné sankce se staly nejen prvkem politického boje, současně zadržují i konkurenci na trhu

Putin: Silou zbraní se celistvost Ukrajiny zajistit nedá, je třeba přihlížet k zájmům obyvatel Donbasu

Putin: Rusko věří v obrovský potenciál OSN

„Budeme-li jednat společně, bude svět stabilní a bezpečný", prohlásil ruský prezident.

…[/quote]

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]