Čínská stíhačka vykonala „nebezpečný manévr" před americkým výzvědným letounem RC-135, informuje CNN s odvoláním na Pentagon. K incidentu došlo 15. září nad Žlutým mořem, avšak oficiální mluvčí amerického vojenského rezortu Peter Cook o něm informoval teprve dnes. Zdůraznil, že piloti popsali chování přepadového letounu jako sice „ne právě bezpečné, ale nehrozící srážkou". Cook dodal, že incident, přestože se doposud zkoumá, nevypadá jako nějaká provokace.


Zpráva z Pentagonu se objevila v den, kdy začala návštěva čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v USA.

Akce stíhačky chránící čínskou hranici už vyvolaly bouřlivou reakci ve Washingtonu. Tak například senátor John McCain, který je předsedou Výboru pro ozbrojené síly, prohlásil, že tento „incident je důkazem agresívní politiky Pekingu v Asijsko-tichomořském regionu".

Není to první podobný incident mezi vojenským letectvem USA a Číny. V loňském roce se stíhačka Čínské lidové osvobozenecké armády přiblížila k hlídkovému protiponorkovému letounu P-8 do vzdálenosti 7 metrů a ukázala americkým pilotům, jaké má na palubě zbraně.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]