Chov kuřat pro Tyson Foods a McDonalds není podle pravidel, která ctí práva a svobody zvířat. Dodavatel masa zachází s kuřaty velmi znepokojivě. Jak? Bijí kuřata tyčemi s hroty, lámou jim krky dupáním po hlavách – a to je to nejmenší. Zvířata zde sedí ve svých vlastních výkalech, jsou dopovány antibiotiky, aby přečkaly své chronické onemocnění a zvýšila se tak jejich životnost.


[quote align="center" color="#999999"]

"Tento typ zneužívání běží nekontrolovaně v živočišném zemědělském odvětví, kde maximalizují zisk na úkor kvality chovu zvířat, veřejného zdraví a životního prostředí," řekl Matt Rice, ředitel pro ochranu zvířat (MFA). [/quote]

McDonalds k vyjádření Tyson Foods dodali:

[quote align="center" color="#999999"]

"Věříme, že ošetření zvířat s péčí a respektem je nedílnou součástí odpovědné dodavatelského řetězce a najít chování vyobrazená v tomto videu, aby byl zcela nepřijatelný.Podporujeme rozhodnutí Tyson Foods "ukončit svou smlouvu s tímto zemědělcem."

Oficiální stanovisko McDonald´s k zacházení se zvířaty

Společnost McDonald's klade celosvětově veliký důraz na humánní zacházení se zvířaty. Jako odpovědný odběratel potravinářských produktů spolupracujeme s našimi dodavateli, abychom zvířatům zajistili dobré zdravotní i životní podmínky. V této oblasti se neustále snažíme o zdokonalování, a to využíváním vědeckých studií, konzultací a inovací.

Pravidla pro zachování dobrých životních podmínek zvířat na úrovni zemědělských podniků jsou ukotvena v programu McDonald’s Agricultural Assurance Programme (MAAP). MAAP nám umožňuje monitorovat a řídit bezpečnost potravin, kvalitu, etiku a udržitelnost pomocí řady cílů stanovených pro naše přímé dodavatele. Dobré zdravotní, životní podmínky zvířat a další přísné podmínky stanovené společností McDonald’s tvoří klíčovou část programu MAAP. Od našich dodavatelů požadujeme, aby tyto náročné podmínky programu MAAP splňovali. Požadujeme, aby všichni naši dodavatelé živočišných výrobků se tohoto programu účastnili.

McDonald´s USA podporuje dodavatele, společnost Tyson Foods, v rozhodnutí ukončit s touto farmou spolupráci.[/quote]